EXCLUSIV Olăroiu a explicat, în premieră, motivele plecării de la Al-Ain: „Tot ce e frumos are un final. S-au comis greşeli pe care nu le-am putut corecta“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Olăroiu i-a înmânat trofeul Fair-Play lui Reghecampf după Supercupa României
Olăroiu i-a înmânat trofeul Fair-Play lui Reghecampf după Supercupa României

Oli a rupt tăcerea şi a dezvăluit, într-o scrisoare deschisă, ce l-a îndemnat să părăsească echipa cu care câştigase titlul în Emirate, în ultimele două sezoane, pentru a semna cu Al-Ahli Dubai, formaţie pe care o învinsese în lupta pentru titlu.

Cosmin Olăroiu a devenit al 8-lea cel mai bine plătit antrenor de club din lume, după ce, săptămâna trecută, a semnat un contract pe trei ani cu Al-Ahli Dubai, în valore de cinci milioane de euro pe sezon.

Totuşi, tehnicianul de 44 de ani susţine că nu doar banii au contat în decizia sa. Într-o scrisoare deschisă pentru suporterii lui Al-Ain, Oli a explicat de ce a părăsit clubul cu care a cucerit două titluri şi o Supercupă în ultimii doi ani.

Ce a scris?

„În ultimii doi ani, am petrecut momente superbe împreună. Ne-am luptat împreună, ne-am bucurat împreună şi împreună am trecut peste obstacolele care au apărut în calea noastră. Prin eforturile conducerii, prin munca staffului tehnic, şi mai ales datorită sacrificiilor jucătorilor am făcut din Al-Ain campioana Emiratelor.

Sunt mândru că am făcut parte din această mare familie, care a devenit un model de succes, nu doar în Emirate, dar în Orientul Mijlociu. Al-Ain e primul club din Asia unde am petrecut două sezoane întregi şi pot să spun că această echipă mi-a oferit unele dintre cele mai bune momente pe care le-am trăit ca antrenor.

Din păcate, aşa cum ne-a arătat viaţa, toate lucrurile frumoase trebuie să se termine la un punct. 

Din păcate, o serie de evenimente neaşteptate, dar şi unele greşeli comise pe care nu le-am putut influenţa sau corecta, au creat această situaţie nedorită. Din cauza unor diferenţe ireconciliabile, am fost nevoit să-mi aleg un alt drum ca antrenor, să accept un proiect nou, părăsind marea familie a lui Al-Ain.

Am fost dezamăgit să părăsesc Al-Ain după două sezoane formidabile. Dar aşa cum se spune: „Timpul le va rezolva pe toate“. Sper ca timpul să şteargă evenimentele triste care au cauzat plecarea mea de la Al-Ain şi, în viitor, să ne aducem aminte doar de momentele frumoase pe care le-am produs prin munca noastră.

Chiar dacă drumurile noastre s-au separat, un lucru e cert: suporterii lui Al-Ain vor avea mereu un loc special în inima mea. Fără susţinerea voastră necondiţionată, n-am fi obţinut performanţele din ultimii doi ani. Pentru asta vă mulţumesc în numele staffului meu şi în numele jucătorilor.

De asemenea, îi mulţumesc preşedintelui Sheikh Abdullah Bin Mohammad pentru sprijinul său şi pentru eforturile sale până la final de a mă convinge să rămân la Al-Ain.

Le doresc celor de la Al-Ain toate cele bune şi sper ca ei să meargă pe acelaşi drum de succes pe care l-am început împreună, acum doi ani. Sunt convins că Al-Ain a atins un nivel de profesionalism atât de înalt încât plecarea unui singur individ nu va opri performanţele clubului“. 

Vă doresc toate cele bune

Cosmin Olăroiu

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite