„Furtună în deşert“: campioana Emiratelor a trecut la ameninţări, după ce Olăroiu a plecat de la echipă pentru o sumă astronomică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cosmin Olăroiu la festivitatea câştigării celui de al doilea titlu cu Al-Ain
Cosmin Olăroiu la festivitatea câştigării celui de al doilea titlu cu Al-Ain

Trecerea tehnicianului român de la Al-Ain la Al-Ahli e cel mai fierbine subiect al zilei în fotbalul din Orientul Mijlociu. Prin comparaţie, e ca şi cum, în România, Laurenţiu Reghecampf ar lăsa Steaua pentru a semna cu Dinamo.

După două sezoane în care a cucerit două titluri consecutive, dar şi o Supercupă cu Al-Ain, Cosmin Olăroiu a părăsit echipa pentru cea mai mare rivală din campionat, Al-Ahli Dubai, formaţie pe care a învins-o în lupta pentru titlu în ultima stagiune. 

Deşi, iniţial, părea un scenariu SF, mai ales pentru presa din Emirate, informaţia a fost confirmată miercuri seară, după ce Oli a semnat actele cu vicecampioana Emiratelor, după o întâlnire la Paris.

Furioşi că au pierdut omul care a transformat Al-Ain dintr-o candidată la retrogradare în campioana ultimelor două ediţii, foştii colaboratori ai lui Olăroiu au trecut la contraatac.

Pretind despăgubiri

„Avem un contract cu Olăroiu din care a mai rămas un an. Am auzit că există negocieri între el şi Al-Ahli. Depinde de ei ce vor face, însă dacă vor ajunge la un acord, atunci noi vom cere despăgubiri în baza contractului pe care îl avem“, a declarat Mohammed Abdullah Bin Bdoua, membru în Consiliul de Administraţie la Al-Ain.

„Dacă Al-Ahli o să-i dea 4 milioane de euro pe sezon lui Olăroiu, atunci vorbim de o sumă foarte bună şi sunt sigur că orice antrenor ar accepta o asemenea propunere. În Europa, nu se dau astfel de sume decât la antrenori foarte mari. Dacă Olăroiu va merge la Al-Ahli pe aceşti bani, atunci îi urăm mult succes“, a adăugat Bin Bdoua pentru Sport 360.

Cine vine în locul lui Oli?

În condiţiile în care l-au pierdut pe tehnicianul român, cei de la Al-Ain s-au trezit fără antrenor cu puţin înainte de reluarea pregătirilor pentru noul sezon.

Astfel, ei s-au orientat repede spre două variante: Abel Braga, brazilianul care actualmente e la Fluminense, şi uruguayanul Jorge Fossati. Amândoi au mai lucrat în zona Golfului Persic, iar Fossati chiar l-a mai înlocuit o dată pe Olăroiu, după ce acesta a plecat de la Al-Sadd Doha, în ianuarie 2011.

CITEŞTE ŞI:

*Cosmin Olăroiu pleacă de la campioana Emiratelor pentru cel mai mare contract din cariera sa. Cum a ajuns cel mai bine plătit antrenor român din toate timpurile

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite