Michel Platini vorbeşte despre „mesajul subliminal” al lui Nicolas Sarkozy

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Presedintele UEFA, Michel Platini. FOTO: Reuters
Presedintele UEFA, Michel Platini. FOTO: Reuters

Preşedintele UEFA, Michel Platini, a declarat duminică la postul de televiziune francez Canal + că „există probleme” în Qatar, gazda Cupei Mondiale din 2022, statul arab fiind obligat să le rezolve, şi a comentat, de asemenea, „mesajul subliminal” transmis de Nicolas Sarkozy înainte votul final pentru alegerea gazdei mondialului din 2022.

Cred că am oferit un cadou magnific celor din Qatar şi acum aceştia trebuie să se adapteze la aceste lucruri. Ei sunt foarte vulnerabili. Au probleme şi este imperativ ca acestea să fie rezolvate. Problemele acestea sunt mult mai importante decât să ştim dacă vom juca vara sau iarna”, a declarat preşedintele organismului european de fotbal.

Condiţiile de lucru din Qatar, mai ales şantierele care au legătură cu lucrările de infrastructură pentru Cupa Mondială sunt teme intens dezbătute de instanţele internaţionale şi de sindicate.

Platini a negat în cadrul interviului şi faptul că a votat Qatarul pentru a fi gazda mondialului din 2022 la insistenţele preşedintelui Nicolas Sarkozy, acesta din urma fiind în timpul exerciţiului la acel moment.

Nu, când am ajuns la Palatul Elysee era emirul din Qatar şi prim-ministrul Franţei, aşadar, am înţeles că este un mesaj subliminal, dar nu mi-a cerut votul”, a declarat Michel Platini, citat de AFP. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite