Lumea tenisului face „scut“ în jurul Serenei: Williams, apărată cu dinţii! Mesaje virulente curg din toate direcţiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Serena

Serena Williams (26 WTA) mai avea puţin şi îl sfâşia pe arbitrul Carlos Ramos în aplauzele publicului de pe „Arthur Ashe“. Până şi jurnaliştii au aplaudat-o energic la conferinţă. Apoi, au curs mesajele de susţinere la adresa americancei.

Serena Williams e o legendă vie a tenisului mondial şi a realizat performanţe care cu greu pot fi egalate pe viitor. Dacă meritele sportive ale americancei sunt incontestabile, în schimb, comportamentul ei în finala de la US Open cu greu poate fi înţeles.

Antrenoul Patrick Mouratoglou susţine că eleva ei a fost atât de vehementă, pentru că, într-adevăr, n-a văzut semnul prin care i s-a transmis să urce la fileu şi pentru care a primit un avertisment. Aceasta ar fi singura explicaţie pentru izbucnirea lui Williams. Dacă, într-adevăr, n-a văzut semnul lui Mouratoglou, atunci Serena a fost pedepsită pe nedrept. E o chestiune asupra căreia nu ne vom lămuri însă niciodată. 

Fostul lider mondial e susţinut, totuşi, şi cu un alt argument. Mulţi spun că toţi jucătorii primesc, discret, sfaturi în timpul partidelor de Grand Slam, unde intervenţia antrenorilor e interzisă şi pedepsită cu avertisment. Chiar şi aşa, arbitrii, uneori, preferă să închidă ochii. Susţinătorii Serenei spun că şi acum portughezul Carlos Ramos ar fi trebuit să treacă incidentul cu vederea, tocmai pentru a nu tensiona o finală de US Open.

Cert e că, după meci, mesajele de încurajare au curs la adresa lui Williams şi Digi Sport le-a prezentat pe larg.

Cine a susţinut-o pe Serena Williams?

*Billie Jean King (de 39 de ori câştigătoare de Grand Slam la simplu şi la dublu): Atunci când o femeie are emoţii, ea devine isterică şi e penalizată pentru asta. Când un bărbat face acelaşi lucru, e permis acest lucru şi nu sunt repercusiuni. Mulţumim, Serena Williams pentru că ai denunţat acest dublu standard. Ar trebui ca mai multe voci să o facă. Câteva lucruri au mers foarte prost în finală. Intervenţia antrenorului, în orice moment, ar trebui să fie permisă în tenis. Nu e aşa, iar ca şi consecinţă, o jucătoare a fost penalizată pentru gestul antrenorului ei. Asta n-ar trebui să se întâmple.

*Victoria Azarenka (jucătoare de tenis): E un rahat ce s-a întâmplat! Dacă era un un meci de băieţi, nu s-ar fi întâmplat asta. Pur şi simplu, nu s-ar fi întâmplat.

*Kristina Mladenovici (jucătoare de tenis): Serena e o campioană şi merită asta. În aceeaşi măsură, şi Naomi e o campioană şi nu merită această atmosferă pentru primul ei titlu de Grand Slam.

*Patrick Mouratoglou (antrenorul Serenei Williams): Vedeta spectacolului a fost, din nou, arbitrul de scaun. Oare ar trebui să li se permită să influenţeze rezultatul unui meci? Când oare va trebui să decidem că asta n-ar trebui să se mai întâmple vreodată?

*James Blake (fost jucător de tenis): Recunosc că am spus şi lucruri mai rele şi n-am fost penalizat. Şi am primit, de asemenea, un avertisment blând de la arbitrul de scaun, când ţi se spune că, dacă nu încetezi, îţi voi da o penalizare. Ar fi trebuit, măcar, să-i ofere (n.r. - Serenei Williams) acea circumstanţă atenuantă. E trist să se marcheze în acest mod o finală bine jucată.

*Andy Roddick (jucător de tenis): Cel mai prost arbitraj pe care l-am văzut....Cel mai prost! 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite