Wimbledon 2015: Irina Begu a pierdut meciul cu Maria Şarapova. Rusoaica merge în optimi, trece peste Halep

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Irina Begu FOTO Getty Images
Irina Begu FOTO Getty Images

Irina Begu a fost învinsă de Maria Şarapova în turul al treilea de la Wimbledon 2015, 6-4, 6-3 în favoarea jucătoarei din Rusia.

Irina Begu a pierdut meciul cu Maria Şarapova din turul al treilea la Wimbledon, 6-4, 6-3 în favoarea rusoaicei.

Begu şi Şarapova au mers cap la cap până în finalul primului set, când rusoaica a reuşit breakul la scorul de 5-4 în favoarea ei.

Un moment psihologic pe care Şarapova l-a fructificat la maximum în setul al doilea, când s-a distanţat la 5-0. Begu a reuşit trei jocuri la rând şi a fost aproape de a face 5-4, ceea ce ar fi mutat presiunea pe umerii rusoaicei. În loc 5-4 a fost 6-3 pentru Şarapova, care şi-a adunat energia pentru a încheia meciul.

Irina rămâne totuşi cu cea mai bună performanţă la Wimbledon (turul al treilea), un premiu de 77.000 de lire sterline şi continuă în proba de dublu, unde o are ca parteneră pe Lara Arruabarrena.

Şarapova merge în optimi şi speră să reediteze performanţa din 2004, când a câştigat la Wimbledon. Avea doar 17 ani atunci. 

Indiferent de ce va face mai departe, rusoaica o va depăşi pe Simona Halep în clasamentul WTA la finalul turneului. 

În optimile de finală de la Wimbledon s-au calificat, totuşi, şi doi români: Horia Tecău, după o partidă dramatică, şi Florin Mergea. Monica Niculescu va încerca şi ea sâmbătă să ajungă în această fază. 

Setul al doilea, 6-3 pentru Şarapova

6-3 Şarapova revine de la 0-30 şi câştigă meciul. 

5-3 Begu îşi face serviciul, reuşeşte trei jocuri la rând şi pune puţină presiune pe Şarapova. Rusoaica serveşte din nou pentru meci. 

5-2 Break Irina Begu, care rămâne în meci în continuare. 

5-1 Begu reuşeşte jocul de onoare, dar Şarapova va servi pentru set şi meci. 

5-0 pentru Şarapova, Begu nu mai opune rezistenţă, meciul se apropie de final. 

4-0 Rusoaica e de neoprit, a reuşit câteva puncte superbe. Irinei nu-i mai rămâne de făcut decât să se relaxeze şi să joace ce ştie mai bine în ce a mai rămas din meci. 

3-0 Şarapova se distanţează, jocul s-a rupt din finalul primului set, când rusoaica a reuşit breakul la 5-4. Irina e încordată, are nevoie să-şi adune toate energiile pentru a rămâne în meci. 

2-0 break la zero pentru Şarapova, rusoaica domină întâlnirea în aceste momente. 

1-0 pentru Şarapova, câştigă pe serviciu

Setul unu, 6-4 pentru Şarapova

6-4 break şi set Şarapova. Irina a condus cu 40-30, dar cu două greşeli neforţate i-a oferit rusoaicei şansa de a cuceri primul set, iar Maria a fructificat oportunitatea. 

5-4 pentru Şarapova, joc la 15. Irina Begu va servi pentru a rămâne în acest prim set. 

4-4 Irina Begu încheie jocul cu un punct super, la fileu. 

4-3 pentru Şarapova, game alb în favoarea rusoaicei. 

3-3 joc sigur pentru Irina pe serviciu, a reuşit şi un as. După primele două breakuri au urmat patru jocuri pe serviciu. 

3-2 pentru Şarapova, care câştigă pe serviciu cu noroc, cu o minge care a atins fileul. Rusoaica îşi ia mult timp între servicii, peste limita admisă de 20 de secunde. 

2-2 Irina egalează, revine de la 15-30, câştigă 3 mingi la rând! 

2-1 pentru Şarapova, primul joc pe serviciu. 

1-1 Irina Begu a condus cu 40-15, dar Şarapovei i-au ieşit 4 puncte la rând şi a câştigat jocul. 

1-0 pentru Irina Begu, care începe cu break!

Calificată în premieră în turul al treilea la Wimbledon 2015, Irina Begu (locul 31 WTA) porneşte cu şansa a doua în faţa Mariei Şarapova (locul 4 WTA). O victorie a româncei ar fi cu adevărat o mare surpriză, Irina primind din partea caselor de pariuri o cotă de 8,50 la victorie.

Maria Şarapova (28 de ani) încearcă să câştige pentru a doua oară Grand Slamul de la Londra, la o distanţă de 11 ani. Ea s-a impus la Wimbledon în 2004, în faţa Serenei Williams, pe când avea  doar 17 ani.

Partida dintre Irina Begu şi Maria Şarapova are loc pe terenul 1 (al doilea după Center Court), în jurul orei 17.30. 

În singura confruntare anterioară, Şarapova nu a avut probleme în a trece de Irina Begu la Madrid, 6-0, 6-3, meci disputat în 2012.

Şarapova ocupă acum locul 4 WTA, dar cu siguranţă va trece de Simona Halep după Wimbledon şi are şanse să o depăşească şi pe Petra Kvitova.

Florin Mergea, primul român calificat în optimi de finală la Wimbledon 2015

Sâmbătă, tot în turul al treilea, Monica Niculescu va juca împotriva Kristynei Pliskova, din Cehia. 
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite