Gâlcă nu mai e „Costel”: cum l-a enervat antrenorul Stelei pe Gigi Becali!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adus la Steaua pe post de antrenor docil şi respectuos, Constantin Gâlcă dovedeşte mult curaj în decizii şi în afirmaţii.

Atunci când l-a ales pe Constantin Gâlcă pentru postul de antrenor, Gigi Becali se gândea că a pus mâna pe un băiat bun, care va asculta cu supunere directivele sale din închisoare . La fix două luni de la numirea sa, cel poreclit „Costelinho“ sau „Costel“ a arătat multă personalitate şi caracter , sporindu-şi simpatia printre fanii Stelei. Suporterii au fost cuceriţi de o declaraţie de-a antrenorului – „Sper ca Dumnezeu să-l lumineze pe Becali şi să aducă jucători“ – şi de un gest de la finalul partidei cu Stromsgodset, când tehnicianul a dat noroc cu toţi fanii din primul rând al uneia dintre peluze. Exprimându-şi făţiş nemulţumirile faţă de campania de transferuri, Gâlcă a reuşit să-l enerveze pe Becali! 
1.Îşi critică deschis jucătorii
Steaua a remizat miercuri  cu Aktobe, 2-2 în Kazahstan, meci la finalul căruia Constantin Gâlcă s-a arătat din nou dezamăgit în ceea ce priveşte jocul echipei. Antrenorul e adeptul unui stil „spaniol“, cu o posesie prelungită a balonului, însă echipa sa nu a reuşit în niciun meci din actualul sezon să-şi ţină la respect oponentul. „Trebuie să fim mult mai constanţi, să avem posesie şi să dominăm adversarul. Şi cu Aktobe s-au greşit foarte multe pase“, a spus Gâlcă, găsindu-le o singură scuză fotbaliştilor săi, starea proastă a gazonului pe care s-a jucat meciul din Kazahstan. Antrenorul nu l-a menajat, în schimb, pe Valentin Lemnaru, ultima achiziţie a Stelei, atacantul evoluând ultimele 20 de minute: „Sper ca pe viitor să participe mai mult la joc“.
2. L-a pedepsit pe Sânmărtean
Constantin Gâlcă nu a înghiţit deloc gestul lui Lucian Sânmărtean din meciul cu Stromsgodset, când mijlocaşul i-a ignorat pe el şi pe coechiperii săi, mergând direclt la vestiare în momentul schimbării. Antrenorul a considerat că a fost pus într-o lumină proastă şi l-a ţinut pe bancă pe tot parcursul meciului cu Aktobe. Întrebat dacă Sânmărtean n-a fost folosit în Kazahstan din cauza gazonului prost, Gâlcă a răspuns: „ Sânmărtean n-a jucat şi nimic mai mult. Terenul n-a avut nicio legătură“.
3. Cere insistent transferuri
De când a venit la Steaua, Gâlcă a repetat cu perseverenţă ideea aducerii de jucători noi. Deocamdată, doar Lemnaru a fost transferat în Ghencea, iar pe lista de achiziţii mai sunt fundaşul Luchin şi mijlocaşul Breeveld. Antrenorul pune în continuare presiune pe conducătorii echipei, mai ales acum, când o calificare în play-off-ul Ligii Campionilor ar asigura Stelei 2,1 milioane de euro de la UEFA.

DE CINE TREBUIE SĂ TREACĂ STEAUA PENTRU A AJUNGE ÎN GRUPELE LIGII CAMPIONILOR

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite