„Facem parte din Generaţia de Aur a tenisului românesc“. Cât adevăr e în vorbele Soranei Cîrstea şi ale Simonei Halep

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înaintea partidei de Fed Cup cu Elveţia, Sorana Cîrstea a făcut  o afirmaţie curajoasă, dar acoperită de fapte concrete.

România joacă în acest week-end la Cluj-Napoca împotriva Elveţiei pentru promovarea în Grupa Mondială a Fed Cup. În mod normal, fetele noastre ar trebui să tranşeze disputa şi să se întoarcă în elita tenisului feminin, mai ales că din echipa adversă lipseşte cea mai bună jucătoare, Belinda Bencici, fost număr 7 mondial. În tabăra noastră, Florin Segărceanu a făcut selecţia după clasament şi a convocat jucătoarele cel mai bine pozţionate în WTA: Simona Halep, Sorana Cîrstea, Irina Begu şi Mihaela Buzărnescu. În mod normal, Simona şi Sorana ne vor reprezenta la simplu, dar e posibil ca şi Irina să intre în joc. „Echipa o facem împreună, după ce ne consultăm“, a spus antrneorul Florin Segărceanu înaintea tragerii la sorţi de vineri.

O declaraţie şi mai interesantă a făcut-o Sorana Cîrstea. "Suntem o echipă extrem de puternică. Nici nu ştiu dacă mai există în această săptămână o echipă cu 4 jucătoare în primele 40 din lume. Este incredibil ce se întâmplă. Suntem Generaţia de Aur a tenisului românesc“, a spus ea, afirmaţie întărită de Simona Halep: „Cred că este cea mai bună generaţie. Sper să fie şi mai multe jucătoare, junioarele să muncească mult şi să aibă încredere că se poate orice şi să avem mereu echipă aşa puternică la FedCup şi România să aibă jucătoare bune“.
Într-adevăr, dacă ne raportăm strict la top 40 WTA, România are patru jucătoare în această ierarhie, doar SUA şi Rusia fiind la acelaşi nivel cu noi, în vreme ce Cehia şi Franţa au doar trei tenismene în clasamentul amintit. Dintre cele opt echipe care joacă acum în elita Fed Cup, Belarusul, de exemplu, nu are nicio jucătoare în Top 40 şi nici măcar Elveţia, adversara noastră din acest weekend. Pentru jocul de la Cluj, antrenorul elveţian Heintz Gunthar a apelat la Timea Bacsinszky (locul 46 WTA), Viktorija Golubic (locul 107 WTA), Jil Teichmann (locul 136 WTA) şi Patty Schyder (19 WTA), aceasta din urmă având 39 de ani şi revenind în echipa Elveţiei după şapte ani de absenţă.

Cele mai multe jucătoare în Top 40
România (4): Simona Halep (locul 1 WTA), Sorana Cîrstea (34), Irina Begu (38), Mihaela Buzărnescu (40)
SUA (4): Venus Willims (8), Sloane Stephens (9), Madison Keys (13), CoCo Vandeweghe (16)
Rusia (4): Dara Kasatkina (14), Anastasija Pavlyuchenkova (27), Svetlana Kuzneţova (28), Ekaterina Makarova (32)
Cehia (3): Karolina Pliskova (6), Petra Kvitova (10), Barbora Strycova (26),
Franţa (3): Caroline Garcia (7), Kristina Mladenovici (20), Alizet Cornet (35)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite