Dinamo, cea mai spectaculoasă achiziţie a iernii: „câinii“ au luat golgheterul sezonului trecut din Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce, în ultima perioadă, mai mulţi foşti jucători ai roş-albilor, în frunte cu Tamaş şi Marica, au ajuns la rivala Steaua, acum a venit rândul formaţiei din „Ştefan cel Mare“ de a achiziţiona un fotbalist cu trecut roş-albatru.

Ajunsă pe locul 2 în campionat, la doar trei puncte de liderul Astra, trupa pregătită de Mircea Rednic are pentru prima dată după mulţi ani o şansă reală la câştigarea titlului. 

Iar asta în ciuda superiorităţii cu care e privită de rivali. „Steaua e la alt nivel faţă de Dinamo şi e net superioară oricăror echipe. Dacă Dinamo vrea să se bată cu Steaua, trebuie să bage bani şi să transfere jucători“, a spus Laurenţiu Reghecampf, luni seara. Zis şi făcut! La câteva ore de la această declaraţie, „câinii“ au oficializat transferul lui Eric Bicfalvi.

Pe lângă faptul că mutarea i-a dat peste nas lui „Reghe“, arătând că şi Dinamo poate face achiziţii spectaculoase, ea reprezintă şi o răzbunare faţă de clubul Steaua. Pentru prima dată după mulţi ani, roş-albii au reuşit să legitimeze un fotbalist cu un trecut important în Ghencea. Mijlocaşul de 28 de ani a fost legitimat la Steaua, între 2007 şi 2012, perioadă în care a bifat 63 de apariţii şi trei goluri.

Egalul lui Alex Teixeira

Adevărata explozie pentru Bicfalvi a venit însă în Ucraina, la Volyn Luţk. A jucat acolo, între 2012 şi 2015, adunând 72 de meciuri şi 26 de reuşite. Mai mult, în stagiunea trecută, românul a fost golgheterul primei ligi în Ucraina, la egalitate cu brazilianul Alex Teixeira, vândut recent de Şahtior în China pentru 50 de milioane de euro. 

Deziluzia din China

Ajuns la Liaoning Whowin (China) pentru care a jucat între iulie şi octombrie 2015, Bicfalvi n-a reuşit să impresioneze. De altfel, a şi încheiat conturile cu formaţia asiatică, adunând 12 meciuri în care n-a marcat.

Liber de contract, fostul stelist s-a hotărât să semneze pe şase luni cu Dinamo, într-o tentativă de a prinde lotul naţionalei pentru Euro 2016. „M-am întors pentru a-mi da mie o şansă să prind Europenele. Normal, m-am izolat puţin, de fapt foarte mult plecând în China, chiar dacă financiar a fost totul foarte OK. Acum, partea financiară n-are nicio treabă cu întoarcerea mea în România, e o provocare pentru mine ca să joc bine, să arăt în ţară că merit că fiu convocat la Euro“, a declarat Bicfalvi pentru Dolce Sport.

Îşi minimalizează trecutul stelist

„N-am nimic de comentat legat de faptul că am jucat pentru Steaua. Sunt profesionist, aşa că voi încerca tot timpul să dau maximum pentru echipa la care sunt legitimat. A fost un interes pentru mine din Belgia, dar şi de la alte echipe din România. Am vorbit însă cu domnul Rednic despre care am o părere foarte bună“, a adăugat noul dinamovist.

Unde va juca?

Bicfalvi poate fi atât „închizător“, cât şi mijlocaş ofensiv. În orice caz, va avea o concurenţă serioasă în „Ştefan cel Mare“. Pentru un loc în faţa defensivei se va bate cu Anton, Palici şi Ekeng, în timp ce pentru rolul de mijlocaş ofensiv, în lotul roş-albilor mai sunt Hanca, Nedelcearu şi Filip. 

17 goluri a înscris Eric Bicfalvi pentru Volyn Luţk în stagiunea 2014-2015, cea în care a terminat pe locul 1 în ierarhia marcatorilor, alături de Teixeira (Şahtior).   
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite