Danemarca a rămas fără „arma secretă“: un jurnalist a dezvăluit planul eşuat al nordicilor pentru meciul cu România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România şi Danemarca se vor întâlni, duminică (ora 21.45, TVR1), în preliminariile Mondialului din 2018 pe „Cluj Arena“.

Zestrea de cinci puncte strânse în patru meciuri a creat curentul apocaliptic în România potrivit căruia, dacă tricolorii nu vor învinge Danemarca, la Cluj, calificarea la Mondialul din 2018 e ca şi dusă.

Cum privesc însă danezii deplasarea în România? „Weekend Adevărul“ a luat legătura cu Gisle Thorsen, ziarist de sport la cel mai mare cotidian local, „Aftonbladet“, pentru a afla răspunsul la această întrebare. Şi, surprinzător, confruntarea de la „Cluj Arena“ e considerată la fel de crucială şi la ei, chiar dacă trupa pregătită de Åge Hariede are un punct mai mult decât România în clasamentul grupei E.

„Pe viaţă şi pe moarte cu România!“

Ca să sublinieze importanţa meciului de duminică, jurnalistul de la „Aftonbladet“ a amintit de ultima afirmaţie făcută de selecţionerul danez.

„Înainte de startul preliminariilor, ştiam că ne vom bate cu România pentru locul 2, după Polonia. După ce s-a întâmplat până acum, Hariede a spus că meciul cu România a devenit unul pe viaţă şi pe moarte. A insistat că nu ne permitem să cedăm puncte şi că trebuie să ne întoarcem acasă cu victoria. Dacă vom reuşi asta, atunci ne putem gândi la primul loc“, şi-a început Gisle Thorsen relatarea despre cum privesc cei de la naţionala daneză lucrurile.

Totuşi, jurnalistul de la „Aftonbladet“ a admis că, dincolo de discursul oficial al lui Hariede, care se încadrează în şablonul „vrem să câştigăm fiecare meci“, există şi un alt obiectiv care ar mulţumi naţionala daneză: „Ne-ar conveni şi egalul la Cluj, dar e clar că înfrângerea ne-ar omorî!“.

Şi-au pierdut „arma secretă“

Ca şi în România, problema selecţiei a născut anumite controverse şi nemulţumiri, după ce Åge Hariede a anunţat lista convocaţilor. 

„Au existat multe dezbateri pe această temă. Nicklas Bendtner (Rosenborg) – 72 de selecţii, 29 de goluri – e ieşit din formă şi n-a fost chemat. N-a fost însă chiar o surpriză, aşa cum a fost lăsarea lui Pierre-Emilie Højbjerg în afara lotului. Dar el nu prea a jucat la Southampton în ultima perioadă, iar pentru Hariede e foarte important ca jucătorii să fie folosiţi la cluburile lor“, a adăugat Gisle Thorsen.

Acesta a dezvăluit că danezii au şi încercat să aibă o „armă secretă“ la Cluj, însă, din motive ce ţin de birocraţie, planul lor nu s-a concretizat. „Mulţi au sperat ca Youssef Toutouh, un mijlocaş de 24 de ani cu cinci goluri la FC Copenhaga în acest sezon, să fie naturalizat în timp util pentru partida cu România. Iniţial, el a vrut să reprezinte Marocul, dar, ulterior, s-a răzgândit şi acum vrea să joace pentru Danemarca. N-a primit însă, deocamdată, acordul FIFA, aşa că va trebui să mai aştepte o perioadă“, a detaliat jurnalistul danez.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite