Cursă uluitoare pentru barca de 8+1! Fetele de aur!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fetele de aur ale României. FOTO Gettyimages
Fetele de aur ale României. FOTO Gettyimages

Echipajul feminin de 8+1 al României, format din Magdalena Rusu, Iuliana Buhuş, Ancuţa Bodnar, Denisa Tîlvescu, Mădălina Bereş, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş şi Adrian Munteanu, a obţinut medalia de aur la Campionatele Europene de canotaj de la Munchen.

După ce sâmbătă sportivii noştri au obţinut 6 medalii (3 de aur şi trei de bronz), duminică zestrea s-a mărit cu încă două din cel mai preţios metal. Ionela Cozmiuc a terminat pe locul 1 la simplu, în timp ce barca de 8+1 s-a impus spectaculos în faţa Marii Britanii şi a Ţărilor de Jos.

România a avut început bun, iar barca „tricoloră” era pe locul 3, la o distanţă mică de liderul Marea Britanie. La 1000 de metri, jumătatea cursei, România s-a aflat pe locul 2, în faţa Olandei, şi la două secunde de Marea Britanie.

În ultimii 500 de metri, România era pe locul 2, dar avea cel mai bun ritm. Cu 170 de metri, „tricolorele” au trecut pe primul loc, lăsându-le în urmă pe britanice. Româncele nu au cedat, s-au distanţat de adversare şi au câştigat încă o medalie de aur!

România a câştigat opt medalii, cinci de aur (dublu rame feminin, dublu rame masculin, două vâsle feminin, simplu vâsle feminin categoria uşoară, 8+1) şi trei de bronz (patru rame feminin, patru rame masculin şi patru vâsle masculin).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite