Cum a închis Paula Ungureanu poarta în meciul cu Spania: bilanţ impresionant pentru cea mai bună jucătoare a noastră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România a făcut o primă repriză extrem de slabă, elevele lui Gheorghe Tadici lăsând impresia că suferă, în continuare, din cauza eşecului cu Ungaria. Cu o singură excepţie: Paula Ungureanu.

România a fost echipa evoluţiilor oscilante şi a meciurilor pierdute în ultimele secunde la această ediţie a Campionatului European.

Luni însă, fetele pregătite de Gheorghe Tadici au reuşit ceva atipic pentru o echipă românească: n-au mai clacat pe final, au izbutit o revenire senzaţională, au avut nervii mai tari şi au răpus Spania, locul 3 la Jocurile Olimpice de la Londra.

Româncele au intrat pe teren, încă sub influenţa jocului pierdut, sâmbătă, cu Ungaria. Cu o singură excepţie: Paula Ungureanu. Aceasta a fost, din nou, fabuloasă şi încă din primul minut. Din păcate însă, intervenţiile ei senzaţionale au compensat atacurile ratate de colegele ei doar până la scorul de 6-6, în minutul 13. Apoi, Spania s-a desprins şi a condus cu 11-9, în minutul 22. A fost momentul când tricolorele au dispărut din joc. Până la pauză, Neagu (vizibil obosită) şi colegele ei n-au mai înscris, iar ibericele au condus la pauză cu 14-9. Fără Paula Ungureanu însă, diferenţa ar fi fost şi mai mare.

România, metamorfozată

La reluare, rolurile s-au inversat. România a înscris la primul ei atac, în timp ce Spania a avut nevoie de 11 minute ca să puncteze. Chiar şi aşa, ibericele erau încă în avantaj: 15-13. Egalarea a venit în minutul 45 (16-16), iar un meci ce părea câştigat de Spania s-a jucat pe muchie de cuţit în ultimul sfert de oră.

La 18-18, Ungureanu a intervenit senzaţional, de două ori la contraatacuri succesive în care a rămas singură cu câte o adversară! Apoi, la 19-19, Brădeanu şi Neagu au înscris, iar spre deosebire de alte întâlniri, tricolorele au reuşit să-şi păstreze avantajul până la final.

S-a terminat 22-20, victoria la două goluri fiind prima condiţie necesară pentru o calificare miraculoasă în semifinale. Din păcate, din cauza victoriilor scăpate printre degete cu Danemarca şi cu Ungaria, Neagu şi colegele ei nu mai depind de ele. Aseară, după închiderea ediţiei, Danemarca a întâlnit Ungaria. O eventuală victorie pentru nordice, fie cu Ungaria, fie în ultimul joc, cu Spania, înseamnă că România nu mai poate termina pe unul din primele două locuri. Ceea ce înseamnă adio semifinale!

  20 de intervenţii salvatoare a avut Paula Ungureanu în meciul cu Spania.  

Clasament grupa I

1. Norvegia 6p

2. Spania 4p

3. Ungaria 4p

4. Danemarca 3p

5. România 3p

6. Polonia 0p

Luni: Polonia – Norvegia (19.15), Ungaria – Danemarca (21.30)

Miercuri: Polonia – România (ora 17.00, TVR2), Spania – Danemarca, Ungaria – Norvegia

România – Spania 22-20

Au marcat pentru noi: Neagu (7), Ardean-Elisei (4), Chiper (3), Brădeanu (2), Ţăcălie (2), Pârvuţ (1), Perianu (1), Ciuciulete (1), Chintoan (1).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite