Cu HCM şi CSM, România scrie istorie: cât de aproape suntem de a avea două echipe în sferturile Ligii Campionilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Allison Pineau
Allison Pineau

Handbalul feminin din România reprezintă un paradox. Am rămas fără Oltchim, cea mai populară echipă din ţară, însă acest sport a înflorit la noi, în ultima perioadă.

În toamnă, CSM Bucureşti şi HCM Baia Mare au ajuns în grupele principale ale Ligii Campionilor. La începutul iernii, echipa naţională a cucerit, în premieră, bronzul mondial. Iar acum, avem şanse excelente de a aborda primăvara cu două formaţii în sferturile Ligii Campionilor!

Vicecampioana HCM e ca şi acolo, după ce, duminică, a obţinut o victorie dramatică, în Franţa, cu Fleury, scor 18-17. Trupa pregătită de Aurelian Roşca a început prost partida, marcând un gol în primele zece minute, când tabela arăta 5-1! Abia de aici încolo, meciul a început pentru românce, iar la pauză a fost 8-8. 

În partea secundă, cele două formaţii s-au dus bară la bară până în minutul 58, atunci când Fleury avea 17-16. A fost momentul în care echipa franceză a fost răpusă de o franţuzoaică. Allison Pineau, care nu făcuse un meci tocmai strălucit până atunci, a înscris două goluri consecutive, ultimul cu trei secunde înainte de final, aducând victoria HCM-ului: 18-17.

A fost cel de al patrulea succes la rând obţinut de formaţia din Baia Mare în grupele principale, după 31-28 cu Fleury (Franţa), 25-23 cu Thuringer (Germania) şi 32-24 cu Ferencvaros (Ungaria). Graţie acestui parcurs formidabil, HCM e ca şi calificată, în sferturi, după ce a debutat în această fază cu zero puncte!

Obiectiv: evitarea locului 4

Pentru a rezolva calificarea şi matematic, HCM are nevoie de un succes în cele două partide rămase: acasă cu Thuringer (19 februarie) şi în deplasare cu Ferencvaros (27 februarie). În cel mai bun caz, Pineau şi colegele ei se pot clasa pe locul 2, ceea ce ar face posibil un duel cu CSM, în sferturi, în cazul în care bucureştencele vor termina pe 3 în cealaltă serie. 

În cel mai rău caz însă, vicecampioana ar ajunge, în sferturi, de pe locul 4, situaţie în care, aproape sigur, va da de Buducnost, campioana Europei şi formaţia la care evoluează Cristina Neagu. 

Campioana, meci crucial marţi

Dacă HCM e 99% calificată, CSM poate atinge şi ea această cotă, în cazul în care va învinge, marţi, Vardar, de la ora 19.00 (Digi Sport, Dolce Sport). Până la întâlnirea cu formaţia macedoneană, campioana a primit o mână de ajutor din partea celor de la Savehof. Chiar dacă e deja eliminată, gruparea suedeză a învins, vineri, Midtjylland, scor 32-24. Trupa daneză e singura care poate elimina CSM Bucureşti.

După meciul de marţi cu Vardar, campioana va mai întâlni Midtjylland, în deplasare (21 februarie) şi Gyor, acasă (28 februarie).

Grupa 1, etapa a 8-a

1. Rostov 15 puncte

2. Ferencvaros 10p

3. Larvik 8p

4. HCM Baia Mare 8p

5. Fleury 6p

6. Thuringer 1p

Grupa 2, etapa a 8-a

1. Buducnost 13 puncte

2. Gyor 11p

3. Vardar 8p

4. CSM Bucureşti 7p

5. Midtjylland 5p

6. Savehof 2p

*CSM Bucureşti şi Vardar au disputat câte şapte partide.

*Primele patru echipe din fiecare serie ajung în sferturi. Locul 1 dintr-o grupă va întâlni locul 4 din cealaltă, iar ocupantele poziţiilor 2 şi 3 se împerechează pentru alte două confruntări.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite