Cruzimea fotbalului: Guardiola va înlocui un antrenor care poate câştiga patru trofee în acest sezon. Anunţul oficial

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Josep Guardiola
Josep Guardiola

Tehnicianul celor de la Bayern Munchen va părăsi Bundesliga şi va ajunge în Premier League, iar viitoarea sa echipă a confirmat mutarea.

După cinci trofee câştigate cu Bayern Munchen, începând din 2013, Josep Guardiola (45 de ani) îi va părăsi pe bavarezi la finalul acestui sezon în care, aproape sigur, va lua încă un titlu.

După 19 runde, Bayern e lider în Bundesliga, la opt puncte de locul 2. Dacă despre plecarea tehnicianului spaniol se ştia, în mod oficial, încă de la finalul anului trecut, astăzi, s-a oficializat numele grupării pe care el o va pregăti, începând din 2016-2017.

Vorbim despre Manchester City, ocupanta locului 2 în Premier League în acest moment. „Manchester City confirmă că, în ultimele săptămâni, a început şi a finalizat negocierile pentru ca Pep Guardiola să devină antrenorul principal al echipei, din sezonul 2016/17. Contractul e valabil pe trei ani. Aceste negocieri au fost o continuare a discuţiilor care au avut loc în 2012“, au anunţat „cetăţenii“ printr-un comunicat preluat de Digi Sport.

Pellegrini, într-o postură delicată: „Ştiam de mutare“

Guardiola îl va înlocui pe chilianul Pellegrini, cel care poate încheia actualul sezon cu patru trofee câştigate la Manchester City.

Elevii săi sunt la trei puncte de liderul Leicester în Premier League şi angrenaţi în alte trei competiţii:

*Cupa Angliei, optimi: vor întâlni Chelsea la 20 februarie

*Liga Campionilor, optimi: vor întâlni Dinamo Kiev la 24 februarie şi 15 martie

*Cupa Ligii, finala: vor întâlni Liverpool la 28 februarie

În ciuda situaţiei în care se află, Pellegrini a avut o reacţie elegantă, după ce clubul a oficializat înlocuirea sa din vară cu Guardiola.

„Clubul n-a acţionat pe la spatele meu, ştiam despre asta de acum o lună. Dar cred că zvonurile şi speculaţiile de acest fel nu fac bine, aşa că am preferat să-i anunţ pe jucători şi să anunţ şi presa. De asemenea, am discutat cu cei din conducerea clubului în urmă cu două săptămâni şi le-am spus că sunt de acord să facem anunţul. Voi antrena aici până la 30 iunie, deci nu vor mai fi speculaţii“, a spus Pellegrini, potrivit Digi Sport.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite