Ca în junglă: o relatare înfiorătoare despre cum s-au bătut rapidiştii în plină stradă. „A tras cu pistolul spre noi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suporterii Rapidului au făcut de râs echipa. FOTO: Mediafax
Suporterii Rapidului au făcut de râs echipa. FOTO: Mediafax

La 24 de ore după ce două grupuri de suporteri s-au întâlnit în faţa bazei ProRapid, au apărut detaliile unui conflict sângeros.

Ca şi cum situaţia haotică de la club n-ar fi fost de ajuns, mai nou, Rapid se face de râs şi din cauza suporterilor.

Luni, la baza ProRapid, ar fi trebuit să aibă loc un antrenament deschis, condus de noul antrenor, Adrian Iencsi. Până la urmă, acesta a refuzat să preia echipa şi, drept urmare, şedinţa de pregătire a fost una închisă, condusă de Mihai Ianovschi. Totuşi, două grupuri de suporteri, unul de la Tribuna a II-a şi altul de la Peluza a II-a, s-au prezentat în faţa la ProRapid.

Relaţiile dintre cele două facţiuni au devenit glaciale, după ce, fostul acţionar, Adrian Zamfir, le-a cedat celor de la Tribuna a II-a 80 la sută din acţiunile deţinute, iar fanii le-au transferat către actualul patron, Valerii Moraru. Din acel moment, cei de la Peluza a II-a insistă că suporterii de la Tribuna a II-a sunt mână în mână cu Moraru, au parte de tot felul de beneficii şi influenţează deciziile luate.

Aflaţi faţă în faţă la ProRapid, cele două grupuri rivale au sărit la bătaie, cu cuţite, cu rângi şi cu pistoale din care s-a tras cu gloanţe de cauciuc! Poliţiştii au fost chemaţi la faţa locului, dar un fan a fost înjunghiat şi se află în stare gravă, în timp ce altul s-a ales cu nasul spart şi a primit îngrijiri medicale la spital. 

Scene horror cu Bocciu’ şi Corsicanu’

După ce presa a aflat de luptele stradale de la ProRapid, cei de la Tribuna a II-a şi-au oferit punctul de vedere despre acest incident tragicomic. Mai jos, aveţi comunicatul lor.

„De fapt, ce s-a întâmplat? De fapt ce se întâmplă de mult timp. Avem nişte oameni în peluză şi la oficială care au trăit şi îşi doresc să trăiască pe spatele Rapidului ca nişte căpuşe. Aceşti oameni atunci când le tai sursa această de venit fac orice ca să te reducă la tăcere şi să te elimine din peisaj. Prin violenţă, în stil mafiot.

Ieri, la ProRapid, unde noi, T2, ne-am strâns în număr relativ mic pentru a vedea ce e cu haosul din cadrul clubului, am fost şocaţi să vedem că în anul 2015 "cei de la peluză" au venit cu rângi, cuţite şi pistoale pentru a se război cu noi. Vom încerca să prezentăm o desfăşurare succintă a evenimentelor de la baza sportivă ProRapid.

Pentru început, Baltazar, om din anturajul peluzei, a provocat un membru al tribunei la bătaie 1 contra 1, bărbăteşte, doar că la final, a uitat de fair play, nemaiputând continua a ridicat mâna să dea noroc cu băiatul nostru de la tribuna, lăsând să se înţeleagă că lupta s-a terminat, dar în momentul următor a încercat să-l lovească mişeleşte.

Nimeni nu a intervenit contra lui deşi în acel moment eram la faţa locului 30 de membri T2 contra a 4 băieţi de la peluza şi cu toate că putea ieşi o busculadă, am preferat să ne vedem de ale noastre fără nici un scandal.

După acest episod au venit mai multe maşini cu oameni din peluză şi prietenii lor din afara stadionului, adică interlopi. Am fost atacaţi cu cuţite de aceşti indivizi aşa că am bătut în retragere, cum îţi pot măsura forţele cu mâinile goale împotriva cuţitelor şi a pistoalelor? Fostul lider de galerie, Liviu Ungureanu alias Bocciu’, a coborât din maşină cu pistolul îndreptat spre noi şi cu un cuţit în cealaltă mână. A tras fără să ezite 4 focuri înspre grupul nostru. În aceste condiţii ne-am retras şi am încercat să ne apărăm aruncând în direcţia lor cu pietre, acesta fiind singurul nostru mijloc de apărare.

În tot acest timp alţi băieţi de la peluză, inclusiv Gheorghe Răducanu alias Corsicanu, au intrat prin baza de antrenament să-i caute pe cei doi reprezentanţi ai T2, Paul si Boanta, pentru a se răzbuna pe ei fizic. Îi invitau la o discuţie în condiţiile în care întreg grupul era înarmat cu bâte şi cuţite.

Ne putem imagina cum s-ar fi desfăşurat o astfel de "intrevedere". Ne întrebăm cum au intrat aceste persoane în cadrul bazei sportive în condiţiile în care poliţia a fost ţinută la poartă circa 20 de minute.

Acest scandal a avut loc din cauza că au fost demişi Nelu Butoi şi Dragoş Sabău, două personaje cheie din club, cu ajutorul cărora cei de la peluză îşi exercitau influenţa la Rapid pentru obţinerea unor avantaje.

Dacă evenimentele de pe 25 iunie 2014 nu au convins rapidiştii de intenţiile şi comportamentul acestor indivizi, considerăm că în acest moment au suficiente argumente pentru a înţelege că aceste personaje nu au nici o legătură cu rapidismul şi mai degrabă pentru ei Rapidul este o afacere.

Este pentru a nu ştim câtă oară când se încearcă să se pună pumnul în gura rapidiştilor liberi cu oameni aduşi de pe la alte echipe sau din lumea interlopă.

Vom continua să fim alături de Rapid indiferent de presiunile la care suntem supuşi. Doar împreună putem salva spiritul Rapidului şi să-l eliberăm de cloaca de profitori ce s-a cuibărit în clubul nostru drag.

Obligatoriu Înainte!"

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite