O problemă bună rezolvată prost

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

De când a luat amploare debranşarea de la sistemul centralizat, o problemă a rămas nerezolvată. Sau a fost rezolvată, dar prost: ţevile de energie termică din apartamentele celor care şi-au instalat centrală proprie.

Guvernele au dat decizii care au hotărât că proprietarii apartamentelor prin care tranzitează conductele sunt buni de plată pe motiv că ar beneficia de o oarecare cantitate de căldură. Doar că sumele sunt mari. Foarte mari. De la 40 până la 90 de lei pe luna. 

  

 Problema e complicată. Pe de o parte, oricât ar fi izolate ţevile, o anumită cantitate de căldură tot se pierde din sistem şi se câştiga de apartamentul tranzitat. 

  

 De cealaltă parte, însă, proprietarul apartamentului, indiferent ce interpretări se găsesc referitoare la condomeniu, e proprietar. Teoretic, ar putea să perceapă o taxă de tranzitare a energiei termice prin casa sa. (Imaginaţi-vă că Rusia ar refuza Ucrainei plata taxei de tranzit pentru gazele livrate Europei de Vest pe motiv că gazoductul e condomeniu şi i-ar mai cere şi bani pentru că gazele, frecându-se de conductă ar încălzi oarecum atmosfera). 

  

 Un băcăuan a provocat oareşce agitaţie şi a deschis o acţiune în instanţă împotriva CET-ului din localitate pe motiv că este taxat pentru o căldură de care nu beneficiază. Procesul e pe rol şi e interesant de urmărit. Măcar pentru simplul motiv că a provocat agitaţie în toată ţara. 

contrasens.com

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite