Numărul cazurilor de abuz al copiilor a crescut anul acesta cu 20%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul cazurilor de abuz al copiilor a crescut cu peste 20%, informează reprezentanţii Asociaţiei Telefonul Copiilor, care au explicat că în primele şase luni ale anului au înregistrat 51.000 de apeluri. În 2.596 dintre cazurile sesizate a fost necesară intervenţa autorităţilor.

„Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2012, baza de date a Asociaţiei Telefonul Copilului arată o creştere de 23,21 la sută a numărului cazurilor de abuz asupra copilului semnalate”, se arată în comunicatul asociaţiei, citat de Mediafax.

O creştere îngrijorătoare a fost înregistrată şi în cazul numărului de cazuri de abuz sexual asupra copilului, exploatare prin muncă, cerşetorie şi trafic de minori a înregistrat, în total fiind semnalate 134 de astfel de situaţii, cu 42,55 la sută mai multe decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

În 15,34 la sută din apelurile înregistrate la 116 111 – Telefonul Copiilor, părinţii au solicitat consiliere juridică pentur încredinţareacopilului, alocaţii şi indemnizaţii, pensia alimentară, menţinerea legăturilor personale, dreptul la vizită al părintelui care nu a obţinut încredinţarea copilului, ordonanţa preşedinţială, părăsirea ţării cu un minor, înregistrarea tardivă a naşterii, precum şi drepturile copilului.

„Ceea ce este îngrijorător este faptul că există tot mai mulţi copii în România privaţi de adăpost, hrană şi educaţie, iar acest fapt ne este prezentat în fiecare zi la celălalt capăt al firului. Aşadar, numărul tot mai mare al copiilor vulnerabili cu care comunicăm la telefonul copilului reprezintă un fenomen pe care îl aducem cu transparenţă în atenţia familiilor şi a instituţiilor statului, care trebuie să facă din asigurarea îndeplinirii drepturilor copilului o prioritate. Eşecul în protejarea copiilor faţă de nenumarate ameninţări la care sunt expuşi mereu va avea un impact negativ major asupra dezvoltării lor şi a societăţii în viitor”, precizează directorul executiv de la Asociaţiei Telefonul Copilului, Cătălina Florea.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite