17 noi cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus în ultimele ore. Bilanţul total a ajuns la 277 de pacienţi confirmaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul total al cazurilor de infectare cu noul coronavirus a ajuns joi la prânz la 277 după ce în ultimele ore au fost confirmate alte 17 de cazuri noi. Până acum sunt 25 de oameni vindecaţi, 16 la Timişoara, 8 la Bucureşti şi unul la Iaşi.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 17 noi cazuri de îmbolnăvire, astfel: 4 la Suceava, 3 la Bucureşti, 2 la Cluj, 2 la Bistriţa Năsăud, 2 la Covasna şi câte unul la Iaşi, Dolj, Ilfov şi Constanţa.

„Pacienţii nou confirmaţi au vârsta cuprinsă între 19 ani şi 67 de ani. Starea generală de sănătate a pacienţilor este bună. La ATI, în acest moment sunt internaţi 6 pacienţi, din care unul în stare gravă la Craiova (pacient cu boli pre-existente)”, anunţă autorităţile.

Grafice 19 martie

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 3.822 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 33.709 persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

Grafice 19 martie

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 4.973 de teste. Dintre acestea, 4.696 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19. 

 

Grafice 19 martie

Asistent al Ambulanţei, infectat cu noul virus

Un asistent medical de la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti Ilfov a fost infectat cu coronavirus, medicii confirmând, miercuri seară, diagnosticul. 

Autorităţile au demarat ancheta epidemiologică pentru a stabili dacă asistentul a intrat în contact în timpul servicului cu un pacient confirmat sau dacă s-a infectat în alte circulstanţe.

 

Alexandru Rafila: În jurul perioadei de Paşte ne putem aştepta la o perioadă de vârf  

Epidemia de COVID-109 va atinge apogeul în România în perioada sărbătorilor pascale, în jurul datei de 20-30 aprilie. Cel puţin, asta susţine medicul Alexandru Rafila.

În jurul perioadei de Paşte ne putem aştepta la o perioadă de vârf a numărului de îmbolnăviri. „Cu siguranţă, vom avea mii de îmbolnăviri în jurul perioadei de Paşte sau după Paşte, dar depinde mult de măsurile luate de către autorităţi”, a spus preşedintele Societăţii Române de Microbiologie şi reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, Alexandru Rafila. Apoi, în timpul verii, numărul de cazuri noi se poate stabiliza sau scădea iar atunci ar trebui ca activităţile economice să se reia, pentru a se evita un colaps economic.

Referitor la durata situaţiei actuale, se aşteaptă ca pandemia cu noul coronavirus să dureze circa doi ani. „Îmi bazez această opinie pe faptul că discutăm despre o infecţie care se transmite foarte uşor atât în emisfera nordică şi cea sudică şi deşi poate fi influenţată într-o oarecare măsură de temperaturile mediului ambient, nu va fi oprită transmiterea până nu vom avea un vaccin produs şi folosit la scară largă. Altfel nu vom putea rupe lanţul de transmitere total”, a mai explicat medicul, care consideră că este de preferat ca numărul de îmbolnăviri să fie ţinut sub control de către sistemele medicale, cu colaborarea cetăţenilor, care trebuie să respecte măsurile de siguranţă impuse de către stat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite