Victor Ponta: „Numărul de parlamentari a crescut în urma alegerilor de la 470 la 580 de persoane“

Victor Ponta: „Numărul de parlamentari a crescut în urma alegerilor de la 470 la 580 de persoane“

Victor Ponta a vorbit, luni seară, la România TV, despre felul în care vede viitorul ţării în următorii patru ani. Acesta a subliniat că este dispus să şteargă cu buretele toate neînţelegerile avute cu ceilalţi lideri politici.


 • 21:35

  Grupul social-democrat  are 221 de parlamentari. Sunt foarte mândru pentru că este cel mai bun rezultat obţinut de PSD. Grupul PNL va avea 147, care iarăşi cred că este cel mai bun rezultat din istoria PNL. ARD, nu ştiu dacă rămân ca ARD, s-ar putea să fie mai puţini, dar cu totul sunt 80. PP-DD, din păcate, are 68 de parlamentari. Din fericire, Dan Diaconescu, contracandidatul meu, nu face parte dintre ei. Era o ruşine îngrozitoare pentru oraşul Târgu Jiu ca un asemenea personaj să fie parlamentar de Târgu Jiu.

 • 21:31
  În primul şi în primul rând, noi am propus în luna iunie o nouă lege care reducea numărul de parlamentari. PDL a atacat la CCR, am rămas cu această lege. Toţi parlamentarii USL care au intrat în Parlament au intrat de pe primul loc câştigători de colegii. Îi felicit pe toţi noii parlamentari, dar le dau o veste: bugetul pe 2013 al Parlamentului va rămâne identic cu cel din 2012, adică exact cu aceiaşi bani Camera Deputaţilor şi Senatul trebuie să se gospodărească. Prima măsură a viitorului Guvern va fi proiectul de buget. Bani mai puţini şi mai mult respect pentru banii publici
 • 21:23
  Parlamentul va avea acelaşi buget ca în acest an chiar dacă numărul de parlamentari a crescut în urma alegerilor de la 470 la 580 persoane, iar Preşedinţia va avea, ca şi Guvernul, un buget mai mic pentru cheltuieli de protocol.
 • 21:22
  Am discutat cu domnul guvernator Mugur Isărescu. Am foarte mare încredere în ce priveşte piaţa financiară. Despre Florin Georgescu: Dacă ar vrea, l-aş ţine ministru. Dar din păcate nu va mai face parte din viitorul Guvern.
 • 21:21
  În România există oameni care şi-au cumpărat locul în Parlament de la Dan Diaconescu. Din punct de vedere legal, terbuie să luăm toate măsurile pentru ca aceste lucruri să nu se mai întâmple.
 • 21:20
  Mă interesează ce va fi de mâine. Am responsabilitatea cine dezăpezeşte mâine, cine dă medicamentele pentru oncologie.
 • 21:20
  Pot să şterg tot ce a fost ieri. Pot să uit. Nu sunt preot, bunicul meu a fost. Dar pot să iert totul.
 • 21:16
  Domnul Antonescu a spus perfect corect. Nu am vorbit de capul meu. Eu am să mă duc acum la DNA, să văd de ce interesează unde mi-am publicat acum 10 ani teza de doctorat. S-au dus la editură, au căutat-o pe asistenta mea de atunci. Exista eventual o sancţiune administrativă. Era, probabil, un început de coabitare cu domnul Băsescu.
 • 21:14
  Nu facem o majoritate să omorâm maghiarii. Folosim majoritatea să reunificăm societatea românească.
 • 21:12
  Crtiteriul etnic nu există in Europa.
  În prima sesiune a Parlamentului vom lua în discuţie regionalizarea
 • 21:11
  Unul dintre obiectivele fundamentale ale guvernului este dezvoltarea structurilor actuale şi transferul atribuţiilor de la Guvernul central în regiuni.

citeste totul despre: