Victor Costache, ministrul propus la Sănătate: În România se aruncă 150 de inimi şi 300 de plămâni la gunoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Propunerea PNL pentru Sănătate, Victor Costache FOTO Arhivă
Propunerea PNL pentru Sănătate, Victor Costache FOTO Arhivă

Victor Costache, ministrul propus de PNL la ministerul Sănătăţii, a atras atenţia marţi în timpul audierilor din comisia de specialitate din Parlament că în România nu există centre de stocare a organelor şi că „în momentul de faţă se atuncă 150 de inimi şi 300 de plămâni la gunoi”.

„În momentul de faţă în România se aruncă 150 de inimi şi 300 de plămâni la gunoi. Nu avem centre unde să fie stocate”, a declarat Victor Costache.

Acesta a mai adăugat apoi că transplantul trebuie încurajat şi că trebuiesc reactualizate condiţiile legii transplantului.

„Există un singur centru de transplant cardiac la Târgu Mureş unde se fac între 6 şi 10 transplanturi pe an şi trebuie să încurajăm realizarea acestei activităţi de transplant. Trebuie actualizată legea transplantului. În momentul de faţă este foarte greu ca un centru să fie acreditat pentru transplant deoarece condiţiile sunt imposibile”, a mai explicat liberalul.

Victor Costache a primit marţi aviz pozitiv din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului la audierea sa privind numirea în funcţia de ministru al Sănătăţii. Acesta a primit 14 voturi „pentru”, un vot „împotrivă” şi patru abţineri.

Vezi şi: Livetext. Audieri: Primii doi miniştri PNL au primit aviz favorabil. Teodorovici a făcut circ: Orban nu-l ţine pe Cîţu de poveşti, îl ţine de altceva. Mânca-ţi-aş!

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite