Băsescu: Nu voi fi partenerul lui Ponta la un act imoral şi la un act de corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu i-a arătat din nou cu degetul pe Victor Ponta şi Crin Antonescu pentru instabilitatea politică pe care au generat-o şi a anunţat că va semna scrisoarea către FMi cu două condiţii: în document să nu apară acciza pe combustibil şi celebra „electorată“.

Principalele declaraţii ale preşedintelui Traian Băsescu:

Despre miniştrii inerimari: Premierul a solicitat ca alte 7 ministere să fie ocupate de interimari, actuali membri ai Guvernului. Înţelegând că nu a terminat negocierile cu alte formaţiuni politice pentru o nouă majoritate, am semnat imediat decretele miniştrilor interimari. Decretele au plecat deja la Monitorul Oficial. Acum, Guvernul are 9 ministere din 17 ocupate de interimari, ceea ce înseamnă un guvern instabil. Am convingerea că planificarea premierului de a trece marţi un nou executiv prin Parlament să se întâmple.

Despre Ponta şi Antonescu: Dacă este ceva ce mă deranjează e că sunt atât de mărunţi cei doi lideri, Ponta şi Antonescu, încât au simţit nevoia să facă un joc de-a cine comunică mai mult cu preşedintele, şi asta ar fi cauza pentru care s-au despărţit. Eu comunic instituţional cu toţi, chiar şi cu Zgonea, pentru că mă obligă funcţia, dar cu niciunul nu fac angajamente politice. Este o atitudine greşită şi mincinoasă. În perioada de când se chinuie să arate cine-i vinovatul, mă întrebam ce s-ar fi întâmplat dacă în timpul crizei din 2009 ,la guvern, s-ar fi aflat astfel de oameni şi nu Emil Boc.

Ce s-ar fi întâmplat dacă oameni de teapa lui Ponta şi Antonescu ar fi trebuit să-şi asume măsurile de a trece prin criză? România s-ar fi îngopat cu astfel de oameni, lipsiţi de responsabilitate pentru interesul naţional, faţă de cei care i-au ales. Oamenii aşteaptă o guvernare corectă, o guvernare în interes naţional. Ei au pus guvernare în  dificultate într-o perioadă de criză în regiune. Ce s-ar fi întâmplat dacă aceşti oameni erau în timpul crizei, dacă acum ei n-au reuşit să răspundă interesului naţional, într-o situaţie mult mai liniştită. Îi compătimesc pentru faptul că deţin funcţii şi n-au reuşit să se ridice la înălţime.

Despre scrisoarea către FMI:

Scrisoarea poate fi semnată, voi da mandat de semnare de către ministru de finanţe, actualmente Victor Viorel Ponta, şi guvernatorului BNR, cu două condiţii: să nu apară creşterea taxei pe combustibil, aşa cum doreşte premierul. Premierul Victor Viorel Ponta este un om profund corupt prin traficul de influenţă prin care îl fac asupra lui baronii locali. El are nevoie de aceşti bani pentru a umple de bani buzunarele baronilor locali. Nu voi fi partenerul lui Ponta la un act imoral şi la un act de corupţie. La Victor Ponta, corupţia este instituţionalizată.

A doua condiţie: nu voi accepta electorata, chiar dacă a avut asistenţa BNR. Acest proeict este destinat să-i înşele pe români, care vor plăti mai mult în următorii ani. Este o măsură profund inechitabilă. Spre surprinderea mea, şi BNR a făcut  acum analizele pe care le-am făcut din prima clipă, şi am văzut o ultimă analiză a BNR care spune că românii vor fi păgubiţi. Cu aceste două condiţii, voi semna scrisoarea şi o voi semna imediat ce trece prin guvern. Sper să treacă astăzi.

Citeşte şi:

Guvernul Ponta 3.  Ponta: Săptămâna viitoare prezint Parlamentului noul Guvern. Lista noilor miniştri

USL, măcel pe sub masă în ziua de Dragobete

A început războiul USL în teritoriu. Baronul PSD de Argeş, Constantin Nicolescu, a fost revocat de prefectul PNL

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite