Tăriceanu, despre vizita lui Iohannis în SUA: Nici coreeanul acela din Coreea de Nord nu se bucura aşa de şapca aceea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a ironizat vizita preşedintelui României în SUA, afirmând despre cadoul acestuia de la Donald Trump (n.red.: o şapcă pe care scrie „Make Romania great again) că „nici coreeanul acela din Coreea de Nord nu se bucura dacă îi dădea o şapcă să şi-o pună pe cap şă arate ca un caraghios”.

„S-a dus în America, nu a venit de acolo nici măcar cu o promisiune legată de vize. Adică preşedintele SUA să spună că această chestiune va fi tratată în cadrul instituţiilor, era evident că aşa este. Deci care este beneficiul acestei vizite? A fost o vizită cu scop pur politic, electoral. Au fost şi momente caraghioase. Momentul acela cu şapca. Să mă ierte Dumnezeu. Eu cred că nici coreeanul acela din Coreea de Nord nu se bucura dacă îi dădea o şapcă să şi-o pună pe cap să arate ca un caraghios", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, citat de Mediafax.

Liderul ALDE a adăugat apoi că i se pare greşit faptul că în România nu se discută îndeajuns despre apropierea dintre Germania şi Rusia şi consecinţele acestei relaţii pentru ţara noastră.

„Trump are nişte meciuri serioase cu anumite ţări din UE, cu Germania. Să nu se realizeze apropierea Germaniei de Rusia. Mie mi se pare absolut incredibil. În România noi nu discutăm deloc treburile astea. Interesele comune Germania şi Rusia şi riscurile care derivă pentru ţările noaste”, a mai declarat Tăriceanu.

Preşedintele SUA Donald Trump i-a oferit lui Klaus Iohannis o şapcă cu sloganul „Make România great again” - Să facem România mare din nou! În 2016, Donald Trump a câştigat alegerile prezidenţiale cu sloganul „Make America great again”. Klaus Iohannis i-a ofeit omologului american un stilou.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite