Stimaţi parlamentari PSD-ALDE, de ce nu instalaţi un guvern care să nu vă facă de râs şi să nu vă alunge votanţii?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Că opoziţia nu are suficiente voturi să-şi instaleze un  guvern propriu, pot  înţelege. Ce nu pot înţelege: de ce parlamentarii PSD-ALDE se mulţumesc cu actualul guvern condus de un premier analfabet, care le aduce enorme deservicii în plan intern şi extern, şi care e pus acolo doar ca să asculte poruncile lui Dragnea. Nu realizaţi că la viitoarele alegeri veţi deconta cu vârf şi îndesat această situaţie?

Dragnea este o epavă politică

Este suficient să răsfoieşti presa ca să te convingi de această stare de fapt. Că nu sunt toţi ziariştii angajaţii „statului paralel“. Între timp s-a aflat şi definiţia acestui concept: acele instituţii care nu răspund comenzilor lui Dragnea.

Eşecul lui Dragnea rezultă şi din faptul că deşi dădea asigurări că nu va fi condamnat, justiţia nu s-a lăsat impresionată de minciunile sale şi l-a condamnat cu vârf şi îndesat, cu executare. Nici şeful SRI nu este impresionat de personajul Dragnea, şi i-a răspuns făcându-l praf şi pulbere pentru afirmaţiile din ultimul timp. Nu mai vorbim de preşedintele Iohannis, care i-a cerut, nici mai mult nici mai puţin decât să dispară din scena publică românească. Adică nimeni nu se mai sinchiseşte de Dragnea, cu excepţia CEx-ului său, care îl ţine încă în braţe. Până când, vom vedea.

Personalităţi importante, Ecaterina Andronescu, Renate Weber, Remus Pricopie, şefi locali ai PSD se distanţează de poziţia lui Dragnea, sau îi cer direct demisia. 20.000 de demonstranţi în toată ţara îi cer, de asemenea, demisia. ALDE şi UDMR se dezic de planurile lui Dragnea de a trece prin OUG-uri modificările la codurile penale şi de cele referitoare la suspendarea preşedintelui. Dragnea a cedat şi în privinţa numirii lui Vlase la şefia SIE. „Schizofrenia“ situaţiei este că Dragnea contrapune la toate aceste semnale opinia câtorva zeci de oameni din CEx, care-i cer să rămână ca să nu-şi piardă privilegiile.

Care este interesul parlamentarilor PSD-ALDE?

Nu mor eu de grija lor, dar mă interesează soarta poporului meu. Orice altă variantă de guvern este mai bună decât actuala. Şi pentru România, şi pentru parlamentarii majorităţii. Faptul că actualul premier a ajuns ciuca bătăii de joc a mai tuturor publicaţiile, nu poate fi tolerat. Nu are calităţi care s-o recomande ca premier, alta decât obedienţa perfectă faţă de Liviu Dragnea. Am avut şi avem miniştri analfabeţi, care nu pot deschide gura fără să se facă de râs. De asta nici nu-i cunoaşte nimeni, nu i-am auzit vorbind. Crede cineva că la alegeri oamenii vor uita aceste episoade penibile din prestaţia PSD-ALDE? Nici gând să uite. Cum acceptă parlamentarii PSD-ALDE să-şi taie craca de sub picioare, nu este de înţeles. Sunt toţi hipnotizaţi de Dragnea şi Tăriceanu? Iar preşedintele Iohannis va respecta voinţa majorităţii parlamentare, cum a făcut-o şi în trecut.

Tăriceanu şi Crin Antonescu

Tăriceanu ar trebui să înveţe din soarta lui Crin Antonescu. Care s-a cuplat cu Ponta în USL, iar urmarea a fost că a dispărut din scena politică. Asta îl aşteaptă şi pe Tăriceanu. Speranţa că PSD va accepta să-l susţină la prezidenţiale este deşartă. Nu se umileşte un partid mare cu o astfel de combinaţie. Iar pe alegătorii săi tradiţionali îi pierde când îl văd în combinaţie cu personajul toxic Dragnea.

Concluzie

O comentatoare a articolelor mele caracterizează astfel situaţia:

„Concret, aşa cum reiese din articolul d-lui prof. Vlaston, Dragnea nu mai este în toate minţile ajungând să creadă că este îndreptăţit să-şi facă singur dreptate, acţionând după legea junglei. Faptul că el îşi închipuie că are un duşman personal ce-i contestă autoritatea, şi că acest duşman imaginar îi blochează «programul lui de guvernare», numit de el «statul paralel», fără a reuşi să-l definească, fără a reuşi să-i demonstreze practic existenţa, denotă că nu face deosebirea între real şi imaginar, iar imaginarul său îi joacă feste. Dragnea nu mai are capacitatea de a gândi corect şi va da ordine celor din subordinea lui să să-l apere cu tot ce le va sta la îndemână, ignorând toate consecinţele actelor lor ilegale şi antinaţionale... Dragnea se simte hăituit şi este nebun în comportament.“

Îi sfătuiesc pe parlamentarii PSD-ALDE să se aplece cu atenţie asupra acestei caracterizări. Nu cumva este acum momentul să se debaraseze de Dragnea şi guvernul său? Până nu este prea târziu.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite