Liderul consilierilor generali PNL, despre testarea bucureştenilor: O nouă risipă bugetară de două milioane de lei. De fapt, e o mită electorală oferită de Firea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul consilierilor PNL, Stelian Bujduveanu, acuză PSD şi pe Gabriel Firea de risipă bugetară pentru faptul că susţin testarea în masă a bucureştilor, acest lucru fiind considerat o mită electorală.

„Gabriela Firea îşi bate joc de banii bucureştenilor până în ultima zi de mandat. De la începutul pandemiei, primarul general s-a lăudat că achiziţionează zeci de mii de teste coronavirus. N-a cumpărat nimic. Apoi a promis că va testa angajaţii din transportul public, foarte expuşi la risc. A minţit. Acum a venit cu un alt proiect populist: Primăria Capitalei va deconta testele pentru 11.000 de bucureşteni. Din păcate, nu e un program de sănătate publică, ci un nou gest de PR politic. Primăria nu a stabilit absolut niciun criteriu de selecţie a persoanelor, niciun eşantion medical. Vor fi testaţi de-a valma primii înscrişi, prin urmare specialiştii nu vor putea trage nicio concluzie cu privire la răspândirea pandemiei. Oare această strategie mirobolantă nu va încărca în mod inutil centrele de testare? Va fi o nouă risipă bugetară în valoare de 2 milioane de lei. Grija pentru cetăţeni e, de fapt, o nouă mită electorală oferită de Gabriel Firea în speranţa că va mai aduna nişte voturi”, a scris pe pagina sa de Facebook liderul consilierilor PNL. 

Stelian Bujduveanu susţine că primarul general nu a vrut să dea vreo explicaţie despre modul cum va avea loc testarea. „În şedinţa Consiliului General de azi, Gabriela Firea a refuzat să ofere vreo explicaţie. Cum poate fi implementată o asemenea măsură fără nicio dezbatere în prealabil? Firea a aşteptat ca proiectul să fie votat, apoi a plecat val-vârtej, dovadă că nu urmăreşte altceva decât efectele de PR ale măsurii. PNL a votat împotrivă pentru că, spre deosebire de PSD, nu profită de spaima oamenilor ca să stoarcă voturi”, a completat liberalul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite