Secretarul general al PSD: Avem informaţii că discuţii PNL-UNPR au tot existat de-a lungul acestei primăveri lungi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Secretarul general al PSD, Marian Neacşu, mâna dreaptă a preşedintelui PSD Liviu Dragnea FOTO Arhiva Adevărul
Secretarul general al PSD, Marian Neacşu, mâna dreaptă a preşedintelui PSD Liviu Dragnea FOTO Arhiva Adevărul

Secretarul general al PSD, Marian Neacşu, a declarat vineri că discuţii între liderii PNL şi cei de la UNPR au existat şi înainte de alegerile locale, nu doar după, şi că PSD şi UNPR au un protocol de colaborare care este încă valabil şi nu există niciun motiv de îngrijorare în acest sens din partea social-democraţilor.

”Au fost o serie de discuţii exploratorii (n.r. - între PNL şi UNPR). Avem informaţii că astfel de discuţii au mai tot existat de-a lungul acestei primăveri lungi, ca să zic aşa, şi înainte de alegeri şi în timpul alegerilor şi după. Nu vedem nimic nociv în lucrul ăsta. Până la urmă sunt formaţiuni politice distincte, separate, au şi propriile obiective în afară de obiectivele pe care ni le-am asumat cu toţii. Nu cred că avem în momentul acesta vreun motiv de îngrijorare. Noi nu purtăm discuţii cu alţi parteneri”, a spus Neacşu, întrebat dacă pe social-democraţi nu îi îngrijorează negocierile dintre liberali şi progresişti.

El a mai spus că majoritatea din Parlament va fi în continuare a PSD, chiar dacă UNPR va merge cu PNL. 

”Noi şi UNPR ne aflăm în cadrul unui protocol naţional care este semnat, care funcţionează şi care este valabil. Sunt, aşa cum a amintit preşedintele UNPR Valeriu Steriu, discuţii exploratorii pe care le-a purtat cu PNL şi cred că ele vor rămâne la acest nivel de discuţii exploratorii. Fiecare este deschis să poată purta orice fel de discuţie, noi nu putem să le impunem partenerilor noştri cu cine stau de vorbă, putem eventual să discutăm cu cei care ne sunt parteneri cu documente, pe baza unor protocoale dacă aceste protocoale au sau nu au valabilitate. Noi le considerăm valabile, cred că şi pentru ei au valabilitate. Urmează să stabilim mai departe, până în toamnă în ce mod vom colabora pentru alegerile parlamentare. Nu s-a decis până în momentul acesta nimic, nici dacă vom candida împreună, nici dacă vom candida separat. Urma să stabilim o strategie pentru a putea să avem rezultate maximale în alegerile parlamentare din noiembrie în aşa fel încât să putem să construim viitorul guvern. Noi menţinem deschise toate liniile de discuţie şi de colaborare cu UNPR şi cu ALDE şi vor rămâne deschise până în momentul în care vom decide exact strategia de abordat pentru alegerile parlamentare”, a mai spus Neacşu.

În ceea ce priveşte majorităţile din Consiliile locale şi judeţene, Neacşu susţine că negocierile sunt pe final, iar la nivelul sectoarelor mai sunt probleme la Primăria Sectorului 1 şi cea de la Sectorul 4.

”Nu avem probleme în niciunul dintre judeţe. Acolo unde mai erau probleme, au fost rezolvate ieri. Noi apreciem că vom avea cifra de preşedinţi de Consilii Judeţene pe care am anticipat-o. Este posibil să avem cel puţin 28, 29. La sectorul 1 şi sectorul 4 încă se mai discută pentru că sunt sectoare unde nu putem constitui majorităţile numai în cadrul coaliţie noastre. Colegii noştri de acolo caută soluţii pentru a putea constitui  majoritatea şi pentru a putea pune viceprimar”, a mai spus secretarul general al PSD.

Preşedintele UNPR Valeriu Steriu a declarat joi că a discutat cu conducerea PNL despre o posibilă alianţă pentru alegerile parlamentare, menţionând că au fost discuţii ”exploratorii”, în timp ce liderul PSD, Liviu Dragnea, a spus că UNPR a primit o ofertă de la liberali, pe care au refuzat-o.

Valeriu Steriu a avut joi dimineaţă o întâlnire cu cei doi copreşedinţi PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, la sediul PNL, unde au discutat despre o posibilă alianţă cu liberalii la alegerile parlamentare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite