Rachiul deputatilor PSD - mai slab cu 5 grade decat al Guvernului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La doar o saptamana dupa ce Guvernul a propus ca - prin lege! - tuica sa fie fabricata doar din prune, mai multi deputati PSD, in frunte cu Viorel Hrebenciuc, au inaintat o initiativa legislativa care

La doar o saptamana dupa ce Guvernul a propus ca - prin lege! - tuica sa fie fabricata doar din prune, mai multi deputati PSD, in frunte cu Viorel Hrebenciuc, au inaintat o initiativa legislativa care permite ca aceasta "bautura alcoolica romaneasca" sa fie obtinuta prin fermentarea oricarui fruct carnos cu sambure - atat prune, cat si cirese, visine sau caise. Propunerea deputatilor PSD poarta exact aceeasi denumire cu cea a Guvernului - Legea pomiculturii -, are, in linii mari, acelasi continut, dar difera in ceea ce priveste distilatele din fructe. Daca Executivul doreste ca cealalta bautura populara, rachiul de fructe, sa fie produs atat din fructe carnoase din speciile samburoase, cat si din cele semintoase - pere, mere sau smochine -, deputatii PSD limiteaza fabricarea acestui distilat la sorturile semintoase. In plus, parlamentarii sunt ceva mai ingaduitori decat Guvernul in ceea ce priveste concentratia alcoolica a rachiului: ei vor o concentratie de doar 32 la suta, in timp ce Cabinetul Nastase doreste tarie in proportie de 37,5 la suta. Ambele initiative interzic insa categoric ca tuica si rachiul sa fie amestecate cu alcool etilic, coloranti sau arome sintetice. Aceiasi deputati PSD au depus si o propunere legislativa privind valorificarea legumelor, florilor si plantelor ornamentale de sera si o alta privind valorificarea legumelor de camp, inclusiv ciuperci. Ar urma sa fie infiintate asociatii de producatori, pentru planificarea productiei si stabilirea preturilor de livrare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite