PSD „se delimitează categoric“ de proiectul lui Tudor Ciuhodaru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PSD nu susţine propunerea legislativă a deputatul social-democrat Tudor Ciuhodaru de a completa Codul penal, astfel încât protestatarii să fie pedepsiţi cu închisoarea, a precizat purtătorul de cuvânt al formaţiunii, Adrian Dobre.

„Partidul Social Democrat se delimitează categoric de iniţiativa personală a deputatului Tudor Ciuhodaru de a completa Codul Penal, în sensul extinderii domeniului de aplicare a sancţiunilor privind faptele îndreptate împotriva ordinii constituţionale sau a exercitării autorităţii de stat. Partidul Social Democrat consideră că forma actuală a Codului Penal are prevederi clare şi suficiente în legătură cu astfel de fapte şi nu necesită completări sau modificări”, arată Dobre într-un comunicat.

Purtătorul de cuvânt al PSD susţine că „abordarea deputatului Tudor Ciuhodaru în această materie este vagă”.

„Din acest motiv prezintă mai multe vicii de constituţionalitate în ceea ce priveşte respectarea unor drepturi şi libertăţi fundamentale precum libertatea întrunirilor sau dreptul de asociere. Ca atare PSD se va opune acestui demers şi va vota împotriva propunerii legislative a deputatului Tudor Ciuhodaru”, a conchis Adrian Dobre.

Deputatul PSD Tudor Ciuhodaru a depus, la Senat, o propunere legislativă privind completarea Legii 286/2009 privind Codul penal care prevede pedepsirea cu închisoare de la 6 luni la 3 ani întreprinderea de acţiuni împotriva persoanelor sau bunurilor, săvârşite de una sau mai multe persoane împreună, în scopul schimbării ordinii constituţionale ori a îngreunării sau împiedicării exercitării puterii de stat.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite