Pricopie: Dragnea intrat într-o nouă fază: nu se mai fereşte şi pune în mod explicit semnul egal între problemele personale şi treburile statului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Remus Pricopie, fost ministru al Educaţiei în guvernarea Ponta, susţine că liderul PSD Liviu Drganea foloseşte Guvernul şi Parlamentul pentru a-şi rezolva propriile problemele, nu treburile ţării.

„Nemulţumirile actualului Preşedinte PSD privind justiţia, cu trimitere la dosarele penale ale domniei sale şi modul în care este constituit un complet de judecată, sunt prezentate ca probleme grave ale ţării, pe care Guvernul sau Parlamentul trebuie să le corecteze imediat.

Este absolut evident faptul că acest tip de acţiune nu este o „politică publică” susţinută de coaliţia PSD-ALDE, ci un demers individual care-l pune într-o situaţie clară de conflict de interese. Cu alte cuvinte, Dl. DRAGNEA foloseşte tribuna oficială, respectiv aceea de Preşedinte al celui mai mare partid din România şi de Preşedinte al Camerei Deputaţilor, pentru a influenţa cursul unuia dintre procesele domniei sale, prin adoptarea unor acte normative cu beneficiar unic - Liviu DRAGNEA.

Sunt convins că şi acest demers al domniei sale va eşua pentru simplul motiv că România este mult mai solidă din punct de vedere democratic decât îşi imaginează actualul Preşedinte PSD. Aşa cum s-a mai întâmplat şi cu alte ocazii, atât colegii de partid, cât şi membrii guvernului nu se vor asocia cu o acţiune ilegitimă şi ilegală.

În plus, repet, atât resursele de credibilitate ale Domnului Liviu DRAGNEA, cât şi instrumentele prin care şi-a asigurat susţinerea timp de doi ani (promovări în funcţii publice, moţiuni de auto-cenzură, acţiuni de discreditare, remanieri, excluderi etc.) s-au epuizat“, a scris Remus Pricopie pe Facebook. 

Preşedintele PSD Liviu Dragnea spune că "la un moment dat” trebuie dată amnistie, fie prin lege în Parlament, fie prin Ordonanţă de Guvern, dar să fie dată atunci când se consideră momentul potrivit. Dragnea a susţinut că nu vrea amnistia în favoarea lui. "Nu, domnule, nu pentru mine. Să dea o amnistie din care să mă excludă pe mine”, a spus liderul PSD.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite