Ponta, încrezător în adoptarea Codului Fiscal: Merge mai departe cu orice preţ! Ministrul de Finanţe este acuzat de trafic de influenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a postat pe Facebook un mesaj în care susţine că noul Cod Fiscal va fi adoptat cu orice preţ şi în orice conjunctură politică şi subliniază că  ministrul Finanţelor Darius Vâlcov, acuzat de DNA de trafic de influenţă, va continua să aibă un rol determinant în elaborarea acestui Cod.

„Cel mai important proiect al Guvernului în anul 2015 este Codul Fiscal ( la care Darius Valcov a avut şi va continua să aiba un rol determinant!). Vreau să asigur pe toata lumea că acest proiect merge mai departe, cu orice preţ şi în orice conjunctură politică! Dezvoltarea economică a ţării este direct legată de adoptarea şi implementarea acestui nou Cod - posibilă datorită muncii oamenilor din această ţara şi rezultatelor guvernării din 2012-2015!“, a scris Ponta, pe Facebook.

Potrivit unui comunicat al procurorilor DNA, în cursul anului 2009, administratorul unei societăţi comerciale l-a contactat pe Vâlcov, în calitate de primar al municipiului Slatina, judeţul Olt, căruia i-a propus, ca în schimbul oferirii sprijinului în influenţarea factorilor de decizie din cadrul autorităţii contractante, în vederea câştigării unor licitaţii de lucrări pentru obiective situate în municipiul Slatina, oraşele Scorniceşti, Piatra Olt şi Drăgăneşti, să îi dea 20 la sută din valoarea sumelor încasate (fără T.V.A.), conform contractelor de execuţie a respectivelor lucrări.

Pe 20 martie, proiectul de Cod Fiscal va fi trimis în Parlament. Victor Ponta a declarat, luni, după şedinţa liderilor coaliţiei, că Guvernul îşi va asuma răspunderea în Parlament pentru proiectul Codului Fiscal dacă liberalii blochează adoptarea acestuia. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite