Ponta anunţă că nu votează „guvernul Dragnea 2“: Reuşeşte PSD să se salveze sau se va prăbuşi împreună cu „Şeful“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victor Ponta a anunţat că nu va vota guvernului Tudose, pe care îl numeşte „guvernul Dragnea 2“, întrucât programul de guvernare modifică „grav şi substanţial“ măsurile din domeniul economic şi fiscal asumate de către guvernul Grindeanu, cu consecinţe nefaste pentru economia României.

„Programul de guvernare al guvernului «Dragnea 2» (avându-l ca premier pe Mihai Tudose) modifică substanţial şi grav în zona economică şi fiscală programul de guvernare asumat în ianuarie anul acesta de guvernul «Dragnea 1» (avându-l ca premier pe Sorin Grindeanu) şi contrazice fundamental programul de guvernare al PSD «Dragnea - Vâlcov» din campania electorală din 2016! Eu cred că acest program îi va da lovitura de graţie şi va duce la prăbuşirea politică a lui Liviu Dragnea - întrebarea este dacă PSD reuşeşte să se salveze sau se va prăbuşi împreună cu «Şeful»! Şi mai ales întrebarea importantă este dacă nu se va da o lovitură României similară cu cea primită în 2009-2010!”, a scris Victor Ponta pe Facebook.

Argumentele

Primul argument invocat de către Ponta este faptul că noul guvern vine cu un program de guvernare fundamental schimbat, deşi pretextul schimbării guvernului Grindeanu a fost nerespectarea programului iniţial.  În al doilea rând, fostul premier atrage atenţia că, în pofida amânării cu şase luni a creşterii salariilor unor bugetari, nici aşa perspectivele ca această promisiune să fie respectată nu sunt prea bune. „Conform proiecţiei bugetare oficiale pentru perioada 2018-2020 NU sunt surse bugetare care să acopere aceste creşteri. O să avem din nou un Traian Băsescu ca în 2010 să taie??? Doamne Fereşte!”, scrie Ponta.

Fostul premier invocă amânarea reducerii TVA la 18% din 2018 pentru 2019, scăderea drastică a investiţiilor efectiv realizate până acum, nivelul foarte scăzut al absorbţiei fondurilor europene ca urmare, inclusiv din cauza includerii ministerului de resort în Ministerul Dezvoltării Regionale drept alte cauze ale neîncrederii sale în guvernul Tudose şi în programul său de guvernare.

Neîncredere în proiectul Fondului Suveran

Ponta este nemulţumit de intenţia noului guvern de a introduce un impozit pe cifra de afaceri în locul impozitului pe profit. Acesta nu are încredere nici crearea Fondului Naţional Suveran de Investiţii  despre care spune că reprezintă o cale netransparentă prin care companiile deţinute de statul român să fie vândute către fonduri private străine, la care Liviu Dragnea ar fi făcut „promisiuni cu caracter personal“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite