PDL şi PNL stabilesc în 5 ianuarie criteriile procesului de unificare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a declarat, sâmbătă, că a stabilit cu Alina Gorghiu convocarea pentru 5 ianuarie a comisiei de unificare, în care se vor stabili criteriile după care să se facă unificarea celor două partide şi care va începe de jos în sus.

Şedinţa acestei comisii urmează să aibă loc luni, 5 ianuarie, la ora 11.00.

Blaga a spus că va trebui, de asemenea, să fie luate decizii faţă de o posibilă lege pe care PSD ar trimite-o în Parlament referitoare la declararea ca neconstituţională a OUG 55 privind migrarea aleşilor locali.

Blaga a comentat şi cu privire la OUG 55 declarată neconstituţională de CCR. Liderului PDL i s-a adus în vedere că PNL susţine, referitor la OUG 55, că toţi aleşii locali care au migrat la alt partid ar trebui să-şi piardă mandatele. 

„Aceasta este şi poziţia noastră, evident. Dar, pe de altă parte, ştiţi că nicio lege nu acţionează retroactiv, nu cred eu că PSD, care tocmai s-a procopsit cu 500 de primari, or să spună ei: domnu', vă dăm afară... Nu văd eu atâta moralitate la PSD, chiar dacă în 436 de situaţii au pierdut la greu la alegerile prezidenţiale în localităţile în care primarii au mers la ei", a adăugat el.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite