VIDEO Mihai Tudose explică de ce nu are card: „Salariul meu încape într-un plic subţire. Sunt căsătorit, dispare repede“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Mihai Tudose a explicat marţi seară, într-un interviu la TVR, motivul pentru care nu are nevoie de un cont bancar. Potrivit acestuia, salariul de prim-ministru i-ar încăpea într-un „plic subţire”. Tudose a mai făcut o dezvăluire: nu a făcut niciodată cumpărături online.

Întrebat unde îşi ţine banii, premierul a arătat spre buzunar. „Uite, aici! Aveţi impresia că este un salariu atât de mare ca prim-ministru să umbli cu două sacoşe după tine? Am o veste proastă: încape într-un singur plic subţire (...) Mai e ceva. Sunt şi căsătorit, dispare repede”, a explicat Tudose.

Ulterior, premierul a fost provocat să răspundă dacă a făcut vreodată cumpărături online sau dacă a plătit facturi pe Internet. Acesta a răspuns negativ, adăugând că „fiecare cu treaba lui. Vrea să-şi ia salamul online, să şi-l ia online”.

Prim-ministrul a mai fost întrebat despre declaraţiile sale referitoare la sistemul bancar. Acesta a subliniat că nu a atacat băncile şi că „ele reprezintă un element foarte important în orice economie. Eu nu înţeleg cum unele pot fi în regulă, altele nu”, făcând referire la taxa de administrare pentru anumite conturi.

În acelaşi interviu, Tudose a atins şi alte subiecte, printre care şi demisia ministrului Apărării, Adrian Ţuţuianu, despre care a spus că a luat decizia în urma comunicării eronate privind plata salariilor din minister.

„Greşeala domniei sale (n.red.: Adrian Ţuţuianu) a fost că a lăsat să treacă aşa ceva, că ştia că există acest tip de discuţii şi, în loc să dezamorseze, să ne spună măcar despre ce e vorba acolo, lucrurile au ajuns în acest punct”, a punctat premierul.

O altă tema discutată de către prim-ministru a fost prognozele Fondului Monetar Internaţional (FMI), Tudose subliniind că săptămâna viitoare ţara noastră va primi rectificare pozitivă. Totodată, acesta a criticat previziunile FMI, spunând despre acestea că „ori nu vă pricepeţi, ori are cineva ceva cu România”.

VIDEO Youtube / TVR

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite