Guşă, după ce stema României de la Ambasada din Budapesta a fost acoperită cu un steag secuiesc: Mesajul e că ambasada asta nu va mai fi a României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Analistul politic Cozmin Guşă a comentat, la Realitatea TV, gestul provocator al unor extremişti maghiari, care au acoperit stema aflată pe Ambasada României de la Budapesta cu un steag secuiesc.

Imaginile au fost postate de jurnalistul Rareş Bogdan pe pagina sa de Facebook

Cozmin Guşă a avut o intervenţie la emisiunea „Jocuri de putere“, în cadrul căreia a atras atenţia că mesajul extremiştilor a fost că „ambasada asta nu va mai fi a României, ci a statului secuiesc“.

„Referitor la politicienii statului român, ce să zic? Ungurii n-au testicule, dar au creier, vorbind metaforic, apropo de strategia lor. Dar cum e când politicienii din România nu au nici testicule, nici creier. În non-reacţia asta a lor faţă de asemenea afronturi la adresa statului român, asta e! Ce răspuns mai bun vrem, apropo de declaraţia de autonomie, decât că pe stema noastră din capitala Ungariei s-a pus acel drapel, care ar fi trebuit să fie o viitoare regiune autonomă. Adică mesajul a fost că ambasada asta nu va mai fi a României, aici vrem să fie ambasada statului secuiesc. Stăm cu steagul aici, ăsta e mesajul nostru. 

Cât timp ministerul de Externe în această coaliţie majoritară va fi atribuit ALDE, să ştiţi cu toţii că pe relaţia Ungaria, indiferent cât ne-ar scuipa, cât ne-ar umili, acolo nu se va întâmpla nimic. Tăriceanu în calitatea lui de preşedinte ALDE, în calitatea lui de filomaghiar recunoscut, atâta timp cât va avea portofoliul la Ministerul de Externe, noi nu vom putea acţiona pe acea filieră, în direcţia Ungariei, într-o formă contondentă. Nu mai avem ce să aşteptăm de la nimeni“, a declarat Cozmin Guşă la Realitatea

Cozmin Guşă a vorbit şi despre variantele pe care le are Iohannis în contextul strategiilor lui Dragnea privind schimbarea lui Tudose din funcţia de premier.

„Echipa Dragnea mizează pe faptul că Ioannnis ar fi obligat conform Constituţiei să pună un prim-ministru dintr-o majoritate pe care ei i-ar prezenta-o, că dacă nu ar face asta ar fi de suspendat. Eu spun că îi va fi greu lui Dragnea să prezinte o majoritate cu tot cu UDMR-ul lui şi cu Orban cu care vorbeşte curent, apropo de umilinţe în faţa ungurilor pentru că s-au separat apele şi PSD-iştii care ar fi de partea lui Dragnea în Parlament sunt mult mai puţini decât cei de până acum, şi oricum cei de la UDMR nu sunt suficienţi, dar chiar şi aşa ei pariază că Iohannis nu ar risca să fie suspendat. Eu pariez că dacă miza este ca Dragnea ar pune mâna pe Guvernare, eu sunt convins că Iohannis ar accepta să fie suspendat şi să meargă la Referendum“, a explicat Guşă. 

Te-ar putea interesa şi:

 

Ambasadorul ungar a fost convocat la MAE după ce emblema Ambasadei României la Budapesta a fost acoperită cu drapelul secuiesc

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite