Elena Udrea: „E o nebunie să crezi că am fost implicată în numirea procurorilor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea a răspuns acuzaţiilor că ar fi fost implicată în numirea procurorilor FOTO Adevărul
Elena Udrea a răspuns acuzaţiilor că ar fi fost implicată în numirea procurorilor FOTO Adevărul

Deputatul PDL Elena Udrea a negat vehement, joi, orice implicare a sa în numirea procurorilor şefi, catalogând unele speculaţii de presă ca neadevărate şi calomnioase.

„Nu ştiu de unde şi până unde s-a ajuns să se folosească numele meu în subiectul numirii procurorilor. Este o nebunie de-a dreptul. Am văzut şi eu ce a apărut în unele zone de presă şi vreau să fie foarte clar că toate acele speculaţii sunt neadevărate şi calomnioase, demne de Antena3. E acelaşi tip de discurs defăimător care nu se bazează pe probe şi documente, ci pe impresii de moment sau pe rea-voinţă”a spus Elena Udrea, adăugând că e absurd să se creadă că ar fi putut negocia în vreun moment cu Victor Ponta.

Fostul ministru al Dezvoltării a subliniat faptul că are o părere foarte bună despre fostul Procuror General Daniel Morar şi dacă ar fi fost Prim-ministru în locul lui Victor Ponta l-ar fi propus pentru funcţia pe care deja o ocupa detaşat. „Eu cred că Daniel Morar şi-a făcut treaba foarte bine, atât la DNA, cât şi ca Procuror General. Dar el nu a fost în niciun moment o opţiune, de vreme ce Ponta nu l-ar fi propus niciodată”, a concluzionat deputatul de Roman.

Udrea nu are încredere în capacitatea lui Tiberiu Niţu de a conduce Procuratura, pe motiv că acesta s-a dovedit nepregătit atât la prima audiere cat si la a doua, recunoscand insa ca Traian Băsescu nu putea proceda altfel: „Preşedintele era într-o situaţie imposibilă. Dacă nu-l numea pe Niţu, era un scandal cât casa la Bruxelles, în condiţiile în care acesta primise aviz CSM si toti partenerii externi ai Romaniei se declarasera de acord cu propunerile facute de Premier. Prima dată a putut să se prevaleze de decizia CSM, a doua oară nu a mai avut această posibilitate. Si inteleg ca a avut o prestatie diferita in fata Presedintelui" a mai afirmat Elena Udrea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite