Elena Udrea: „În comparaţie cu PMP, PSD şi PNL s-au întrecut în a pune pe listele proprii rude şi prieteni“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul Elena Udrea a publicat, pe Facebook, un text în care susţine că Partidul Mişcarea Populară are, pentru alegerile europarlamentare, „cele mai bune propuneri pentru România“.

„Toate partidele semnificative şi-au depus deja lista de candidaţi pentru europarlamentare, dar şi semnăturile adunate în acest sens. Privind ofertele celorlalte formaţiuni politice, sunt absolut convinsă că PMP are cele mai bune propuneri pentru România. Lista noastră pentru europarlamentare arată că gândim altfel decât establishment-ul politic actual, că suntem un partid proaspăt şi care îşi doreşte să facă altfel politică“, scrie Elena Udrea.

Totodată, ea prezintă o serie de argumente menite să îi susţină afirmaţiile, inclusiv numele celor care se regăsesc pe lista PMP.

„PMP are cea mai tânără listă de candidaţi dintre toate partidele serioase înscrise în această competiţie electorală. Locul II pe lista noastră, deci, o poziţie eligibilă, este ocupat de Siegfried Mureşan, un tânăr de 32 de ani care a reuşit performanţe extraordinare în administraţia europeană. (…) Trei din primii cinci oameni de pe lista noastră fac parte din grupul „reformiştilor” care au părăsit PDL: Cristian Preda, Teodor Baconschi şi Daniel Funeriu. Sunt oameni de o vastă cultură şi cu o educaţie aleasă, care au dovedit de-a lungul timpului că au o viziune europeană pentru viitorul României“, mai scrie Udrea.

În opinia sa, celelalte partide au dovedit „nepotism“ în plasarea candidaţilor pe liste, iar „cazurile cele mai flagrante sunt la liberali“.

„Patru din primii opt (deci, 50% dintre posibilii eligibili) sunt rude cu lideri ai partidului: Adina Vălean este soţia lui Crin Antonescu. Ramona Mănescu este soţia lui Rareş Mănescu, primarul Sectorului 6. Mihai Ţurcanu este fratele lui Florin Ţurcanu, preşedintele CJ Botoşani, iar Claudia Benchescu este iubita lui Mihai Voicu. La PSD, iese în evidenţă nu doar prezenţa pe listă a Dacianei Sârbu, soţia premierului, ci şi exportul la Bruxelles a unor miniştri cu probleme. Ecaterina Andronescu are probleme de incompatibilitate cu ANI, Dan Nica şi Maria Grapini au fost catastrofe în gestionarea domeniilor lor. PDL a preferat varianta impunerii pe cei care l-au susţinut la preşedinţia partidului anul trecut pe Vasile Blaga. Cu menţiunea că fiecare dintre aceştia au fost nevoiţi înainte să-l atace de o manieră rituală pe Preşedintele Băsescu. Până şi Monica Macovei a acceptat acest ritual de iniţiere“, mai susţine Elena Udrea.

Citeşte şi:

Mesajul Elenei Băsescu pentru Mircea Diaconu: „Aşa arată 140.000 de semnături!“

Europarlamentarul Elena Băsescu a publicat pe Facebook o fotografie însoţită de un mesaj adresat actorului Mircea Diaconu, care în prezent strânge semnături pentru a candida la alegerile europarlamentare din luna mai.

Cine este omul care i-a luat locul Elenei Băsescu pe lista PMP pentru Bruxelles

Partidul Mişcarea Populară a depus, luni, la Biroul Electoral Central, listele de candidaţi la alegerile europarlamentare. Primul plasat pe lista PMP este europarlamentarul Cristian Preda, în timp ce a doua poziţie, care i-ar fi revenit Elenei Băsescu dacă aceasta nu renunţa să candideze, a fost ocupat de Siegfried Mureşan, consilier în cadrul Partidului Popular European.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite