Dragnea, laudă la adresa preşedintelui Iohannis: Declaraţiile şi atitudinea preşedintelui de la începutul crizei au fost foarte corecte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, s-a declarat mulţumit de modul în care preşedintele Klaus Iohannis a acţionat în cazul crizei guvernamentale, mai ales din perspectiva faptului că, încă de luni, după terminarea consultărilor cu partidele politice, şefului statului a anunţat că-l desemnează pe Mihai Tudose în funcţia de premier.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marţi, înainte de întâlnirea cu liderii social-democraţi de la Vila Lac 1, că toate declaraţiile, precum şi atitudinea preşedintelui Iohannis de la începutul crizei, au fost corecte din punct de vedere constituţional.

„Mi-a plăcut, nu pot să spun că m-a surprins (n.r. atitudinea preşedintelui de luni seara), pentru că toate declaraţiile preşedintelui şi atitudinea de la începutul crizei au fost foarte corecte constituţional", a afirmat Liviu Dragnea.

Luni, 26 iunie, după consultările cu toate partidele politice din Parlament, şeful statului l-a desemnat în funcţia de premier pe Mihai Tudose, propunerea venită din partea PSD-ALDE. Singurul partid care a mai făcut o propunere pentru prim-ministru a fost PMP, Traian Băsescu nominalizându-l pe deputatul european Siegfried Mureşan pentru postul de şef al Executivului.  Având în vedere situaţia, cu PSD şi ALDE deţinând majoritatea în Parlament, preşedintele Iohannis l-a desemnat pe Tudose prim-ministru şi s-a însărcinat cu formarea unui nou cabinet cu care să prezinte pentru votul de încredere în legislativ.

„Această criză prin care trecem — că este o criză politică — dăunează grav României, dăunează economiei româneşti, dăunează imaginii României în lume şi opinia mea este (...) că această criză trebuie terminată foarte repede. Trebuie să avem cât se poate de repede un nou guvern, un guvern care începe să rezolve problemele care au rămas nerezolvate, respectiv problemele care au apărut din cauza acestei crize care a pornit în interiorul PSD. (...) Luând în considerare toate acestea şi având în vedere că este nevoie urgentă de un guvern, îl desemnez pe domnul Tudose ca viitor prim-ministru, care va avea discuţii în zilele următoare şi se va prezenta cu o echipă guvernamentală în Parlament", a spus preşedintele Klaus Iohanni, luni,  în cadrul declaraţiei de presă susţintă după consultările cu partidele paralementare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite