Dan Barna anunţă că USR va participa la protestul din Piaţa Victoriei, însă nu va face campanie: 10 august este despre respectul României de pretutindeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / George Calin
FOTO Inquam Photos / George Calin

Preşedintele USR, Dan Barna, a afirmat sâmbătă pe Facebook că membrii formaţiunii vor participa la protestul organizat în Piaţa Victoriei însă „nu vom strânge semnături în piaţă şi nu vom face acolo campanie”. Barna a explicat apoi că 10 august a devenit o zi simbol al respectului faţă de românii de pretutindeni.

Liderul USR a precizat că data de 10 august a devenit un simbol pentru România

„În istoria unei naţiuni există date care îşi pierd rapid rezonanţa de cifră de calendar şi devin simboluri care poartă în ele emoţia unei societăţi sau generaţii. 1 decembrie, 9 mai, 24 ianuarie sau 22 decembrie sunt astfel de date. Oamenii reţin impresia şi emoţia unui eveniment major şi după o vreme, nişte ani, data lui devine referinţa afectivă a acelei ţări. Nu cred că există convertire mai rapidă a datei în simbol precum în cazul lui 10 august. Se întâmplă asta pentru că 10 august are în el atât de multă speranţă şi emoţie şi atât de multă durere şi frustrare cum puţine evenimente au împletit în istoria noastr”, a scris Barna pe Facebook.

Acesta a mai menţionat că a fost anul trecut la protest şi că membrii USR vor participa şi anul acesta, însă nu vor face campanie şi nici nu vor strânge semnături pentru candidatura lui Barna la alegerile prezidenţiale.

„Am fost acolo anul trecut, ne-am luat raţia de gaz şi bastoane distribuită de Guvern. Membrii noştri vor fi şi astăzi în Piaţa Victoriei, printre cetăţeni, alături de ei, aşa cum suntem de trei ani. Nu vom strânge semnături în piaţă şi nu vom face acolo campanie. 10 august este de-acum despre respectul României de pretutindeni. Respect diaspora, respect România”, a conchis Dan Barna.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite