Comisia juridică a Camerei Deputaţilor are termen până vineri pentru întocmirea raportului privind cererea de arestare a Elenei Udrea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis, miercuri, ca solicitările referitoare la încuviinţarea urmăririi penale şi a reţinerii şi arestării preventive a deputatului Elena Udrea să fie trimise Comisiei juridice, care are termen trei zile pentru întocmirea raportului.

UPDATE Vicepreşedintele Comisiei Juridice, Ciprian Nica, a făcut precizări legate de cum vor decurge lucrările Comisiei Juridice în ceea ce priveşte analiza cererile venite din partea procurorului genera şi a ministrului Justiţiei în care sunt cerute atât începerea urmăririii penale a deputatului Elena Udrea, dar şi reţinerea şi arestarea preventivă a acesteia. 

„Vineri, de la 11.30, vom avea şedinţa Comisiei Juridice în ceea ce priveşte cererile referitoare la doamna Elena Udrea. După ce este dat avizul, în termen de cinci zile trebuie discutat acest aviz în plenul Camarei Deputaţilor. Cel mai probabil va avea loc miercuri plenul“, a spus Ciprin Nica. Vicepreşedintele Comisiei juridice a punctat faptul că luat legătura cu Elena Udrea, informând-o pe aceasta că poate veni alături de avocatul său să consulte cele şapte volume ale dosarului. Totodată, Nica a subliniat că speră că nu vor fi probleme legate de realizarea cvorumului de şedinţă pentru vineri, iar pentru a preîntâmpinna  această posibilă problemă, a luat măsuri.

„Nu voi da doar sms-uri. Iau pe fiecare coleg în parte la telefon şi rog să vină vineri pentru a finaliza raportul“, a mai spus preşedintele Comisiei juridice, acesta precizând că PSD va vota pentru ridicarea imunităţii parlamentare.


„Astăzi am avut pe ordinea de zi o solicitare a procurorului general cu privire la începerea urmăririi penale a deputatului Elena Udrea şi o cerere a ministrului Justiţiei cu privire la reţinerea şi arestarea preventivă a doamnei deputat. Conform regulamentului, s-au dat trei zile la Comisia juridică pentru întocmirea raportului, asta înseamnă până vineri, urmând ca în Biroul permanent de luni să se stabilească când va intra în plen, în maximum cinci zile. Din discuţiile avute cu preşedintele Camerei, cel târziu miercurea viitoare va fi şi votul final", a spus secretarul Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu, la finalul şedinţei Biroului Permanent.

De asemenea, reprezentantul Biroului Permanent a adăugat că dosarul Elenei Udrea cuprinde şapte volume, 1.867 de pagini.

Lunea viitoare se va decide când va intra în plen, dar discuţiile merg către un vot în Camera Deputaţilor pentru miercurea viitoare. DNA a cerut ministrului Justiţiei să solicite Camerei Deputaţilor încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a deputatului Elena Udrea, într-un nou dosar în care aceasta este acuzată de luare de mită, trafic de influenţă, spălare de bani, instigare la abuz în serviciu şi fals în declaraţii.

PSD deja a anunţat că va vota pentru ridicarea imunităţii parlamentare a Elenei Udrea. „Nu avem nicio ezitare. PSD va vota pentru ridicarea imunităţii parlamentare", a spus Dragnea, la o emisiune a postului Realitatea TV. „Nu avem de gând să facem excepţie pentru nimeni. De ce este nevoie de imunitate, că suntem câteva sute de oameni care avem imunitate faţă de ceilalţi care nu au imunitate“, a adăugat liderul PSD.

Nici liberalii nu s-au lăsat maio prejos şi au reacţionat în cazul Elenei Udrea. „Cu siguranţă vom rămâne consecvenţi atitudinii pe care am avut-o în ultimul timp şi vom vota pentru încuviinţarea cercetării. De altfel, aţi văzut că indiferent de apartenenţa politică a parlamentarilor, Partidul Naţional Liberal a votat pentru", a declarat, miercuri, la RFI, Teodor Atanasiu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite