Cîţu vrea refacerea coaliţiei în jurul PNL:„USR trebuie să recunoască o greşeală”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos/ George Calin
FOTO: Inquam Photos/ George Calin

Premierul interimar Florin Cîţu susţine că refacerea coaliţiei este o prioritate zilele acestea, însă mizează pe refacerea ei în jurul Partidului Naţional Liberal. Cîţu este de părere că USR trebuie să îşi recunoască „greşeala”.

Florin Cîţu a fost întrebat joi, la finalul şedinţei de Guvern, dacă PNL ia în calcul varianta prin care să susţină Cabinetul Cioloş, format din miniştrii USR, în cazul în care coaliţia de guvernare nu este refăcută, context în care a transmis că partidul pe care îl conduce nu poate guverna cu o formaţiune care a votat favorabil la moţiunea de cenzură. 

„Deciziile le luăm în forurile de conducere, deja avem o decizie că nu putem guverna cu un partid care a votat moţiunea de cenzură. Aud foarte mult cuvântul responsabilitate aruncat foarte uşor de la cei care au votat sau au depus moţiunea alături de AUR, au votat moţiunea PSD, au luat ministrul Sănătăţii şi au lăsat România fără ministru într-o perioadă dificilă. E greu să iei în serios când vine de la oamenii aceştia.

E importantă stabilitatea, refacerea coaliţiei e un lucru important, dar refacerea ei în jurul Partidului Naţional Liberal. Nu aş trece foarte usor peste modul în care s-a ajuns aici. Nu poti să spui ca astăzi eşti responsabil, când de o lună esti iresponsabil. Ei (USR n.r.) trebuie sa recunoască o greşeală, apoi putem merge mai departe”, a declarat Florin Cîţu.

USR a anunţat că prioritatea lui Dacian Cioloş este refacerea coaliţiei de guvernare USR-PNL-UDMR, alături de minorităţile naţionale. În caz contrar, dacă negocierile eşuează, USR va merge mai departe cu un guvern propriu.

Dacian Cioloş a avut o întrevedere miercuri cu Florin Cîţu, preşedintele PNL, Kelemen Hunor, liderul UDMR, dar şi cu Varujan Pambuccian, reprezentantul minorităţilor naţionale, la sediul Partidului Naţional Liberal, în vederea formării unei majorităţi parlamentare, cât şi pentru a discuta o eventuală colaborare la guvernare. Întâlnirea dintre liderii politici s-a încheiat după aproximativ o oră de discuţii, fără niciun deznodământ. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite