Blaga: „Declaraţia lui Clinton,edificatoare. În România s-au înregistrat derapaje anticonstituţionale”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Blaga consideră că declaraţia lui Hillary Clinton privind derapajele din România este „edificatoare” FOTO Adevărul
Blaga consideră că declaraţia lui Hillary Clinton privind derapajele din România este „edificatoare” FOTO Adevărul

Declaraţia secretarului de stat american Hillary Clinton privind România este „edificatoare", susţine liderul PDL Vasile Blaga, care crede că reprezentanţii USL "nu o vor ataca şi pe Hillary Clinton de data asta".

„Atacurile la adresa justiţiei s-au înteţit, iar declaraţia de ieri a secretarului de stat Hillary Clinton, făcută la Dublin, la OSCE, în faţa reprezentanţilor a 57 de state, este edificatoare. În România s-au înregistrat derapaje anticonstituţionale clare. Acest lucru cred că nu mai poate fi pus la îndoială de niciun reprezentant al USL. Cred că nu o vor ataca şi pe Hillary Clinton de asta", a declarat Vasile Blaga vineri, într-o conferinţă de presă.

Potrivit unei stenograme a discursului rostit de secretarul de stat american la reuniunea OSCE, Hillary Clinton a declarat că „sunt semnale nefericite privind regresul democraţiei în Ungaria şi provocări pentru procesele constituţionale din România".

În cadrul unei reuniuni a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa desfăşurată la Dublin, Hillary Clinton a denunţat regresul valorilor democratice şi drepturilor omului în state din Europa şi din Asia Centrală.

„Sunt din ce în ce mai preocupată pentru viitorul acestei organizaţii şi pentru valorile pe care le-a apărat permanent", a spus Clinton, conform AFP, cu ocazia reuniunii anuale a miniştrilor de Externe din cele 57 de state membre OSCE.

„La peste 20 de ani după încheierea Războiului Rece, sarcina de construire a unei Europe a libertăţii şi păcii încă nu a fost îndeplinită", a spus secretarul de Stat american.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite