Antonescu: PDL trebuie să dispară de pe scena politică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi seară, la România Tv că ar fi bine ca PDL să dispară de pe scena politică românească.

"A dispărut din scena politică românească un partid infinit mai onorabil, PNŢCD, cu oameni care făcuseră împreună sute de ani de puşcărie sub comunişti, cu oameni de o anumită ţinută intelectuală, cu oameni care nu furaseră de o slugărnicie dezgustătoare, totuşi electoratul l-a judecat foarte aspru şi acest partid, pentru multă vreme, a ieşit din scenă. Cred că e foarte bine ca această adunătură fără ideologie, fără caracter în sens politic, strânşi în jurul măreţiei politice temporare a unui om, Traian Băsescu, să dispară odată cu Traian Băsescu. Nu mi se pare corect ca Traian Băsescu să intre la apă din punct de vedere politic şi PDL să încerce să supravieţuiască", a spus Antonescu.

În opinia sa, PDL este într-o "degringoladă accentuată" pentru că oamenilor din el le lipseşte esenţa şi anume Traian Băsescu, care nu este acolo să le spună cine să plece şi cine să rămână.

Antonescu a adăugat că fostul premier Mihai-Răzvan Ungureanu nu va putea fi credibil în fruntea PDL, dacă va ajunge acolo.

"Nimeni nu poate fi credibil în fruntea unui nou PDL decât cu condiţia ruperii de Traian Băsescu, dar, din păcate, Ungureanu, după ce a căzut de la Putere, a făcut un gest greşit simbolic: s-a dus la vila de la Neptun a lui Traian Băsescu unde nici măcar nu a fost primit. Cred că acum PDL ar avea şansa de supravieţuire dacă ar avea puterea, în frunte cu un om dintre ei, să spună: capitolul PDL egal Traian Băsescu s-a încheiat. Nu cred că îi dă mâna cuiva să facă asta", a susţinut liderul liberal.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite