Adina Vălean şi Corina Creţu, alese vicepreşedinţi în Parlamentul European. Vălean: Eu am votat-o pe Creţu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul Adina Vălean (PNL) a fost ales, marţi, în funcţia de vicepreşedinte al Parlamentului European, cu 394 de voturi, această decizie alimentând acuzaţiile potrivit cărora fostul preşedinte al PNL, Crin Antonescu, ar fi intervenit pentru această promovare. Europarlamentarul PSD, Corina Creţu, a fost aleasă, de asemenea, vicepreşedinte al Legislativului European.

În primul tur al alegerilor din PE pentru cele 14 funcţii de vicepreşedinte au votat 729 de europarlamentari, 717 voturi fiind valabil exprimate. După primul tur, şase dintre candidaţi au obţinut majoritatea necesară, de cel puţin 359 de voturi, şi au fost aleşi în funcţii de vicepreşedinţi, printre aceştia fiind Adina Vălean, cu 394 de voturi.

Europarlamentarul PSD Corina Creţu nu înregistrat 359 de voturi favorabile încă din primul tur, ci abia în al doilea tur a reuşit să obţină 406 voturi, cu 47 de voturi mai mult decât necesarul.

Cătălin Ivan a anunţat, marţi că delegaţia PSD nu o va vota pe Adina Vălean pentru un post de vicepreşedinte PE. „În primul rând o susţinem pe Corina Creţu, pentru că ea trebuie să fie vicepreşedinte al Parlamentului European după toată activitatea pe care a depus-o. Suntem bucuroşi că nu mai este Laszlo Tokes (vicepreşedinte al PE - n.r.)“, a declarat Cătălin Ivan.

Adina Vălean a votat-o pe Corina Creţu

Întrebată dacă a votat-o pe Corina Creţu în cel de-al doilea tur al alegerilor din PE pentru funcţiile de vicepreşedinte, Adina Vălean a răspuns afirmativ.  „Aici nu se pune problema dacă îţi place sau nu cineva, dar, în general, oamenii politici trebuie să-şi respecte cuvântul şi angajamentele. Grupul PPE a hotărât că vom susţine lista socialiştilor, a liberalilor şi iată că am făcut-o“, a declarat Adina Vălean.

Fostul lider al liberalilor a fost acuzat în ultima perioadă că ar fi negociat trecerea Partidului Naţional Liberal de la ALDE la PPE doar dacă soţia sa, Adina Vălean, va fi aleasă în funcţia de vicepreşedinte al PE, informează Ştiri pe surse.

Săptămâna trecută, europarlamentarul Norica Nicolai i-a reproşat lui Crin Antonescu faptul că a decis să renunţe la tot ce a construit, pentru a-şi promova soţia.

„Crin Antonescu nu cred că mai poate reveni vreodată în fruntea PNL sau să mai fie candidat la alegerile prezidenţiale. Din păcate, pentru un preţ prea mic, Crin Antonescu a pierdut partidul. Ca să îşi pună soţia vicepreşedinte al Parlamentului European, Crin Antonescu a renunţat la tot”, a declarat Norica Nicolai.

Cu toate acestea, Crin Antonescu a dezminţit aceste acuzaţii, menţionând că Norica Nicolai nu cunoaşte regulile de funcţionare ale PE.

„Norica Nicolai s-a descalificat. După o experienţă de cinci ani în PE ştie că nu aşa se pot face lucrurile aşa în PE. Şapte ani Adina Vălean a reprezentat la vârf grupul ALDE. Avea un nume, avea o cotă, care nu putea fi impusă nici de Antonescu, nici de Băsescu. Ea nu s-a amestecat în politica internă. Doamna Nicolai a intrat într-o situaţie încurcată pe care nu vreau să o comentez”, a declarat Crin Antonescu.

Adina Vălean şi Corina Creţu au fost alese, marţi, în funcţii de vicepreşedinte al Parlamentului European.


Citeşte şi:

Liderul grupului ALDE intervine în duelul Nicolai-Antonescu: Norica Nicolai are dreptate

Fostul preşedinte al PNL, Crin Antonescu, a respins acuzaţiile europarlamentarului Norica Nicolai, potrivit cărora Antonescu a făcut lobby şi la Guy Verhofstadt, liderul ALDE, pentru ca europarlamentarul Adina Vălean, soţia sa, să fie promovată în funcţia de vicepreşedinte al Parlamentului European. Verfostadt îi dă dreptate Noriăi Nicolai.

Europlarlamentarul PNL Adina Vălean: "Cetăţenii trebuie să fie atenţi pentru cine şi pe cine votează"

Europlarlamentarul PNL Adina Vălean a declarat, la Târgovişte, că electoratul trebuie să vină la vot pe 25 mai, la alegerile europarlamentare. Aceasta a arătat că alegătorii trebuie să voteze în cunoştinţă de cauză.

Crin Antonescu: Pentru România, o demisie a lui Băsescu ar fi fost bună

Fostul preşedinte al PNL, Crin Antonescu, a vorbit joi seară, în cadrul unei emisiuni la Realitatea TV despre viitorul lider al PNL, care va fi confirmat de Congres sâmbătă, despre şansele unei reveniri în cursa pentru alegererile prezidenţiale, precum şi ultimele evenimente de pe scena politică din România.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite