Şova: Ambele condamnări ale lui Adrian Năstase sunt abuzive. Am dreptul să comentez deciziile definitive

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Marilor Proiecte, Dan Şova, a declarat, la Adevărul Live, că fostul premier Adrian Năstase a fost condamnat abuziv de Curtea Supremă la patru ani de închisoare. Şova a mai suţinut că politicienii pot comenta deciziile justiţiei, dacă acestea sunt definitive.

„În cazul lui Adrian Năsatse, hotărârea se aplică şi se execută, dar sunt două hotărâri incorecte. Este greu să cred că nişte judecători văd doi ani cu suspendare, şi alţii văd patru ani cu executare. Ambele condamnări ale lui Adrian Năstase sunt abuzive. A două hotărâre a fost ilară, cea în care se spune că fostul premier a luat mită nişte pitici de grădină. Şi probatoriul, şi motivarea sunt hilare“, a spus Şova, care susţine în continuare că Adrian Năstase este condamnat politic.

„Adrian Năstase reprezintă un simbol de corupţie. Aşa scrie în hotărârea judecătorească. Şi dacă Adrian Năsatse este un om politic, este o decizie politică, nu o eroare judiciară. Judecătorii l-au condamnat, deşi nu există probe. Cele două decizii au fost abuzive şi de asta am fost de acord cu premierul Victor Ponta atunci când a spus că sunt decizii politice“, mai spus Şova.

Ministrul Marilor proiecte crede că justiţia în România este independentă, „cu excepţia a 1% din judecători“.

„Independenţa justiţiei nu este în vorbe, ci în fapte. Altceva decât să-mi declar nemulţumirea, n-am ce face. Justiţia este complet independentă. Nu există influenţă politică din partea noastră, a USL. 90% din judecători sunt oameni oneşti, dar 1% sunt influenţabili. CSM trebuie să vadă acest lucru. Se poate uita pe fondul hotărârii. Nu o poate schimba, dar ste treaba lor legală să facă asta. Însă ei nu fac“, a criticat Şova.

Totodată, ministrul PSD nu vede o problemă din faptul că oamenii poolitici critic deciziile justiţiei, pentru că sunt, înainte de toate,cetăţeni.

„Independenţa justiţiei nu însemnă a critica, dar ca politician am dreptul de a critica orice hotărâre definitivă. Nu am voie să critic hotărâri aflate în curs. Despre hotărâri definitive, pot să spun absolut orice. Aceasta este dreptul meu de cetăţean. Nu există om care să respecte mai mult ca mine Curtea Supremă.  Poate cineva să vină să spună că nimeni nu mai are voie să critice Parlamentul. Documentele Parlamentului sunt în aceeaşi categorie cu deciziile ÎCCJ“, a încheiat Şova.

Citeşte şi:

Înapoi în timp. Cum arăta România în vremea „Atotputernicului“ Adrian Năstase

Ponta, despre condamnarea lui Năstase: Îl consider o victimă a regimului Băsescu. Situaţia, comparabilă cu a Iuliei Timoşenko

VIDEO Cartianu, la Adevărul Live, despre condamnarea lui Adrian Năstase: Dana fost un factor nociv pentru fostul premier

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite