Vinul, un aliment cu memorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

autorizaţi, vor sorbi peste o sută de sortimente de vin, din toate colţurile lumii. Vedeta exotică a concursului pare să fie un vin din Africa de Sud. şi soiurile autohtone sunt bine

autorizaţi, vor sorbi peste o sută de sortimente de vin, din toate colţurile lumii. Vedeta exotică a concursului pare să fie un vin din Africa de Sud. şi soiurile autohtone sunt bine reprezentate, dar trebuie menţionat că au concurenţi de marcă: din Franţa, Grecia, Ungaria, Republica Moldova, Australia şi din regiunea italiană Treviso. Pe perioada evaluării, toate aceste vinuri celebre vor fi însă doar coduri pentru membrii juriului, pentru asigurarea obiectivităţii.

Pahare speciale
Organizatorii au pus la punct toate detaliile demne de un concurs profesionist de degustare. Până şi paharele, agreate de comisie, trebuie să fie obligatoriu cu picior, incolore, în formă de lalea, fără încrustaţii, perfect curate şi fără mirosuri reziduale. Nici celelalte detalii nu sunt ignorate. Temperatura de servire a probelor, de exemplu, trebuie să fie între 4 şi 6 grade Celsius pentru băuturile efervescente, între 12 şi 14 grade Celsius pentru vinurile albe seci, între 14 şi 16 grade Celsius pentru vinurile roşii tinere şi între 18 şi 20 de grade Celsius pentru vinurile roşii vechi.

Medalii de aur
Juriul, format din zece degustători, va puncta calităţile vinurilor şi băuturilor alcoolice intrate în concurs. Vinurile care vor întruni un punctaj mai mare de 90 vor primi medalii de aur. Distincţiile vor fi acordate în cadrul Salonului Internaţional de Vinuri şi Băuturi Alcoolice Vinvest, în 18 martie, de Regina Vinului.

Se deschide salonul
În continuarea concursului, începând de vineri şi până duminică, va avea loc a treia ediţie a Salonului Internaţional de Vinuri şi Băuturi Alcoolice Vinvest, la Centrul Regional de Afaceri. Printre participanţi, 26 de producători de vin, cinci distribuitori, cinci producători de alcool, nouă producători şi distribuitori de accesorii, doi distribuitori de vin şi accesorii. Organizatorii au anunţat că fiecare stand va oferi vizitatorilor degustări şi sfaturi profesioniste pentru reprezentanţii restaurantelor, hotelurilor, barurilor sau pizzeriilor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite