Patronatele din turism acuză în cazul tragediei din Muntenegru: „Goana după profit şi dorinţa de a ajunge la destinaţie cât mai repede pot avea urmări fatale“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Federaţia Patronatelor din Turism şi Servicii (FPTS) transmite condoleanţe familiilor ai căror membri şi-au pierdut viaţa în tragicul accident care a avut loc ieri pe drumul european 65 din Muntenegru, arătând că vacanţele trebuie să fie motiv de relaxare şi încântare, nu o goană nebună şi o demonstraţie de viteză.

„FPTS atrage atenţia asupra cauzelor care au dus la tragicul eveniment. Vacanţele trebuie să fie motiv de relaxare şi încântare, nu o goană nebună şi o demonstraţie de viteză. Ca şi în cazul accidentelor cu microbuzele morţii pe rutele interne, graba şi pasiunea vitezei sunt responsabile pentru moartea sau accidentarea prea multor cetăţeni români“, se arată într-un comunicat de presă transmis de federaţie.

De asemenea, FPTS solicită Guvernului României să declare zi de doliu naţional în memoria victimelor acestui accident şi face un apel public către toţi operatorii de transport rutier intern şi internaţional să devină conştienţi de riscurile pe care le presupune viteza excesivă şi să ia măsuri drastice de verificare a conducătorilor auto şi de respectare a regulilor de circulaţie.

„Goana după profit şi dorinţa de a ajunge la destinaţie cât mai repede pot avea repercursiuni fatale. Este nevoie de aceea de o schimbare de mentalitate la nivelul celor care gestionează transportul rutier de orice natură pentru ca asemenea tragedii să nu mai aibă loc niciodată“, se mai arată în comunicat.


Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

VIDEO Un autocar cu număr de România s-a răsturnat în Muntenegru. Ministerul de Externe: 18  persoane au murit

18 români au murit în Muntenegru, într-un cumplit accident. Un autocar, care avea număr de înmatriculare de România, s-a răsturnat într-o prăpastie, a anunţat ministrul muntenegrean de Interne, Rasko Konjevic.

VIDEO FOTO Accidentul din Muntenegru, în care au murit 18 români, descris de o bucureşteancă

În momentul în care s-a petrecut tragedia din Muntenegru, şoferul autocarului conducea prea repede, a declarat pentru ziarul „Vijesti“ din Podgoriţa Carmen Dorobeţ, din Bucureşti, internată la secţia de ortopedie a unui spital din capitala muntenegreană.

Corlăţean a convocat Celula de criză a MAE pentru accidentul din Muntenegru

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a convocat Celula de criză a MAE pentru accidentul din Muntenegru în care un autocar cu numere de înmatriculare româneşti s-a prăbuşit într-o prăpastie.

O aeronavă a MApN este pregătită să plece în Muntenegru pentru a aduce românii răniţi în accident

O aeronavă militară pusă la dispoziţie de MApN este pregătită să plece în Muntenegru pentru a aduce cetăţenii români răniţi în accidentul în care un autocar românesc cu turişti s-a prăbuşit într-o prăpastie, a anunţat ministrul Mircea Duşa.

Mareea Travel aruncă pisica moartă în curtea transportatorului: Pagubele produse în urma accidentului din Muntenegru aparţin Gregory Tour

Directorul agenţiei care a organizat circuitul turistic, Marius Usturoiu, susţine că responsabilitatea pentru pagubele produse în urma accidentului din Muntenegru aparţine transportatorului, Gregory Tour, conform contractului încheiat de acestă cu agenţia de turism. 

VIDEO Traseul morţii din Muntenegru, în care şi-au pierdut viaţa 18 români: unul dintre cele mai frumoase şi periculoase drumuri din Europa

Drumul european 65 care traversează Muntenegru este unul dintre cele mai frumoase din Europa, însă şi unul dintre cele mai periculoase. Muntenegru este cunoscut pentru priveliştile minunate pe care ţi le oferă, însă şi pentru infrastructura care prezintă riscuri majore: sute accidente au loc aici, E/65 fiind supranumit, pe bună dreptate, drumul morţii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite