Sebastian Ghiţă neagă că ar fi primit bani de la Dorin Cocoş, prin intermediul SRI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul Sebastian Ghiţă neagă acuzaţiile aduse de Elena Udrea care a declarat că acesta ar fi încasat o jumătate de milion de euro, prin intermediul Serviciului Român de Informaţii (SRI), de la Dorin Cocoş pentru televiziunea pe care o patronează.

Invitat la o emisiune televizată a postului B1Tv, întrebat dacă a luat 500.000 de euro de la Dorin Cocoş, Sebastian Ghiţă a răspuns: „Evident că nu... nu există niciun ban depus cash de la mine sau de la altcineva la firmă, toţi banii au venit prin conturi bancare, se poate şti orice ban a ajuns în televiziune, niciun ban nu vine de la Cocoş, nici de la o firmă a dânsului”.

Cu privire la sms-ul prezentat de Elena Udrea la o emisiune a TVR, deputatul Ghiţă a spus: „Am răspuns elegant... i-am spus că îmi pare rău de ce i s-a întâmplat lui Cocoş, îl consider un om bun. Nu eram nici mare inamic, vorbeam ca un om politic dintr-un partid cu altul din alt partid, am schimbat opinii, nu am fost niciodată apropiaţi. Îmi pare rău pentru orice om ajuns în situaţia asta, nu ştiu cum a reuşit, dacă mă uit înapoi, este evident că şi-a dorit să fie o vedetă a politicii”.

De asemenea, deputatul Sebastian Ghiţă a mai declarat că serviciile secrete străine îşi recrutează oamenii din România.

„Nu ştiu dacă există în presă, dar îmi doresc să cred că serviciile nu vor pierde această bătălie, pe teritoriul României sunt şi servicii străine, partenere sau inamice. Aceste servicii cred cu tărie că fac spionaj şi că recrutează şi în justiţie, şi în politică şi în presă”.

Udrea arestată preventiv în dosarul „Microsoft”

Pe 11 februarie, Elena Udrea a fost arestată preventiv în dosarul „Microsoft” fiind acuzată de trei fapte de trafic de influenţă - în legătură cu încheierea şi derularea acordului cadru de licenţiere Microsoft din anul 2009, a contractelor

Elena Udrea arestata FOTO Marian Iliescu

subsecvente şi a actelor adiţionale la acestea, în legătură cu derularea contractului e-România şi în legătură cu pretinderea şi primirea a 500.000 de euro -, precum şi de spălare de bani.

Fostul soţ al Elenei Udrea, Dorin Cocoş este acuzat în acest dosar că ar fi pretins şi primit 9.000.000 de euro de la Claudiu Florică şi Dinu Pescariu, pentru ca, prin intermediul lui Udrea, la acea vreme ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului şi vicepreşedinte PDL, să asigure firmelor susţinute de Florică Claudiu încheierea şi derularea contractului de licenţiere Microsoft cu Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

Totodată, potrivit anchetatorilor, în anul 2010, Dorin Cocoş, în baza înţelegerii cu Udrea, ar fi pretins de la Gabriel Marin, administrator al societăţii Omnilogic, suma de circa 3.000.000 de euro, pentru a debloca plăţile aferente contractului e-România. Gabriel Marin a făcut un denunţ la DNA, arătând că i-a plătit lui Dorin Cocoş prin intermediul lui Dinu Pescariu, suma de 3.050.000 de euro.

La rândul său, Dinu Pescariu a denunţat-o pe Udrea, arătând că aceasta i-a cerut 500.000 de euro „pentru a-i rezolva problemele din justiţie”.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Motivarea judecătorilor pentru arestarea Elenei Udrea: În interviurile din presă dădea indicaţii pentru Dorin Cocoş

Elena Udrea pe Facebook: Goană nebună de a mă prezenta „mama corupţilor“

Elena Udrea a cerut la arest să i se permită să îşi văruiască celula şi să schimbe mobilierul

Elena Udrea află marţi dacă va fi eliberată sau va rămâne în spatele gratiilor

Psihologii explică de ce a ajuns Elena Udrea la închisoare: şi-a luat nasul la purtare

Procurorii anticorupţie nu anchetează faptele sesizate de Elena Udrea în cazul lui Florian Coldea

Florin Coldea, după cinci ore de audieri: Resping categoric acuzaţiile care mi-au fost aduse. Sunt denigratoare

Udrea a repetat gestul cu degetul la nas la intrarea la Curtea Supremă, unde se discută arestarea ei

Elena Udrea, reţinută pentru 24 de ore: Cum i-au dispărut cătuşele de la sediul DNA până în arestul Capitalei

Udrea, pe Facebook : „Dinu Pescariu m-a rugat să intervin la generalul Coldea pentru a-i debloca un cont“

Schimbul de mesaje dintre Elena Udrea şi Sebastian Ghiţă

Udrea: Domnul Ghiţă l-a vizitat la închisoare pe Dorin Cocoş

Traian Băsescu, despre reţinerea «Elenei»: Cred în omul acesta. Se va bate să-şi dovedească nevinovăţia

De ce vorbeşte Elena Udrea despre ea însăşi la persoana a III-a: Gaddafi, Iulius Cezar, Ludovic al XIV-lea aveau acelaşi stil oratoric

VIDEO Elena Udrea, vedetă sexy în tabloidele internaţionale. „Notorie pentru relaţia apropiată cu fostul preşedinte al României“

Reacţie ironică a lui Ionuţ Budişteanu, după reţinerea Elenei Udrea: “Mai bine îi cumpăram din banii contribuabililor şi nişte cătuşe cu diamante swarovski”

Elena Udrea, reţinută în dosarul Microsoft: cum îşi petrece cele 24 de ore în arest

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite