Proxenet român, care ţinea femeile în condiţii de „sclavie modernă” la un bordel din Anglia, condamnat la cinci ani de închisoare de un tribunal britanic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proxenetul a fost condmanat de un tribunal britanic FOTO Adevarul
Proxenetul a fost condmanat de un tribunal britanic FOTO Adevarul

Un proxenet român, Gheorge Negreanu, în vârstă de 24 de ani, a fost condamnat joi la cinci ani jumătate de închisoare pentru aducerea unui grup de românce în comitatul englez Essex (est). Victimele erau ţinute în condiţii de „sclavie modernă”: „depăşeşte traficul de persoane. Înseamnă exploatare şi, aşa cum am văzut în acest caz, prostituţie”, au subliniat anchetatorii.

Negreanu ţinea femeile în condiţii de „sclavie modernă” la un bordel în cartierul Wycke Hill, din oraşul Maldon, în Essex, potrivit poliţiei. El le promitea o „viaţă mai bună” în Marea Britanie şi „locuri de muncă legitime”, a declarat un purtător de cuvânt al forţelor de ordine, relatează Mediafax.

Arestat pentru trafic de persoane în octombrie 2014

Românul a fost arestat ca suspect de trafic de persoane în octombrie, dar a negat orice implicare. Însă în a doua zi de proces, la Curtea Coroanei din Chelmsford, el a recunoscut acuzaţii potrivit cărora a facilitat intenţionat aducerea unei persoane în vederea exploatării ei sexuale şi că a administrat un bordel.

Victimă de 21 de ani, „speriată de viaţă” din cauza abuzurilor

Una dintre victimele sale, o studentă în vârstă de 21 de ani, a declarat poliţiei că este „speriată pe viaţă” de abuzurile la care a fost supusă. "Am fost foarte afectată emoţional din cauza întregului incident. Mă simt speriată pe viaţă. Încă încerc să depăşesc ceea ce s-a întâmplat", a declarat ea pentru poliţie, adăugând că este susţinută de familie. Tânăra s-a declarat „mulţumită că el (Negreanu) a pledat vinovat pentru toate capetele de acuzare”.

Ce înseamnă „sclavia modernă”

Românul a fost condamnat, de asemenea, la trei ani de închisoare pentru proxenetism şi trei ani pentru conducerea unui bordel, pedepsele urmând să fie ispăşite simultan. Poliţia din Essex a precizat că este primul caz de acest fel pe care l-a adus în instanţă.

„Sclavia modernă depăşeşte traficul de persoane. Înseamnă exploatare şi, aşa cum am văzut în acest caz, prostituţie”, a declarat detectivul-inspector Lewis Basford, care a condus ancheta. „Aceste fete erau aduse în Marea Britanie, din România, cu un scop clar, şi anume de a face bani prin exploatarea lor sexuală”, a adăugat el, mulţumind victielor care „au dat dovadă de mare putere şi curaj venind să prezinte probe în acest caz, în pofida traumelor pe care le-au suferit”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite