Sile Cămătaru şi alte două persoane au fost arestate preventiv în dosarul de proxenetism

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sile Cămătaru a fost reţinut într-un dosar de proxenetism
Sile Cămătaru a fost reţinut într-un dosar de proxenetism

Vasile Balint, cunoscut mai ales ca Sile Cămătaru, şi alte două persoane au fost arestate preventiv, sâmbătă, de Judecătoria Sectorului 1, pentru proxenetism. În cazul altor 19 persoane reţinute în acelaşi dosar, instanţa a dispus măsura arestului la domiciliu sau controlul judiciar.

UPDATE 00.24 Procurorii au cerut sâmbătă Judecătoriei Sectorului 1 să emită mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile pentru 22 de persoane, însă judecătorul de drepturi şi libertăţi a admis propunerea şi a emis mandate de arestare preventivă doar pentru Vasile Balint, Adrian Panduru şi Julya Mazirov, potrivit Mediafax.

În cazul celorlalte 19 persoane reţinute, instanţa a dispus măsura arestului la domiciliu sau cercetarea în libertate sub control judiciar. Alte două persoane - Cristian Ştefan Paraschiv şi Mariana Vlăsceanu - sunt cercetate în cauză, dar procurorii nu au cerut instanţei arestarea lor preventivă.

Decizia Judecătoriei Sectorului 1 poate fi contestată la Tribunalul Bucureşti.


Surse judiciare au precizat că în perioada martie - noiembrie, Sile Cămătaru şi ceilalţi suspecţi ar fi adus prostituate la hoteluri, dar şi în zona cazinourilor, pentru a atrage jucători. Grupul era implicat şi în fapte de cămătărie în cazinouri, arată Mediafax.

Potrivit surselor citate, Sile Cămătaru era monitorizat de aproximativ o jumătate de an, după ce ofiţerii Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI) au obţinut o informaţie cu privire la faptul că acesta, împreună cu alte peste 30 de persoane, controla aproximativ 40 de prostituate, care erau plasate în hoteluri de lux.

O parte dintre aceste fete ar fi avut camere închiriate permanent şi figurau în cataloage de prezentare, ce erau prezentate de angajaţi ai hotelurilor clienţilor care se arătau interesaţi de serviciile unei prostituate.

Acţiune de amploare în Capitală: 300 de poliţişti au verificat 26 de adrese

Vineri dimineaţă, circa 300 de poliţişti au făcut percheziţii în Capitală, în 24 de locuinţe, dar şi în cele două hoteluri, fiind puse în aplicare 120 de mandate de aducere.

Sile Cămătaru, judecat într-un alt dosar, alături de alte 53 de persoane, pentru şantaj, cămătărie şi infracţiuni cu violenţă, a fost eliberat, în noiembrie 2013, de la Penitenciarul Rahova, unde se afla în arest din februarie.

Sile Cămătaru, alături de fratele său, Ion Balint, cunoscut ca Nuţu Cămătaru, au fost trimişi în judecată pe 25 iulie 2013, împreună cu alţi 52 de membri ai clanurilor „Cămătarii" şi „Sportivii”, fiind acuzaţi de şantaj, cămătărie, tentativă de omor calificat şi omor deosebit de grav.

Nuţu Cămătaru a fost eliberat marţi din arest.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Sile Cămătaru, suspectat de crearea unei reţele de prostituţie de lux, dus la audieri

Vasile Balint, zis Sile Cămătaru, este cercetat, într-un dosar de proxenetism, alături de aproximativ 50 de complici, că ar fi plasat zeci de prostituate în hoteluri de lux din Capitală. Poliţiştii bucureşteni au făcut percheziţii în această dimineaţă, acasă Sile Cămătaru şi la „locotenenţii“ lui, dar şi la mai multe hoteluri de lux şi cazinouri din Bucureşti. Acesta a fost dus de oamenii legii la Poliţia Capitalei pentru a fi audiat. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite