Pagina cititorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lionel Zosmer (40 de ani), din Buzău, are abonament la „Adevărul" de mulţi ani şi nu se gândeşte să-l întrerupă deoarece spune că ziarul îi oferă toate informaţiile de care are nevoie.

Abonaţii noştri: „Am toate informaţiile care îmi trebuie"

Lionel Zosmer nu a fost niciodată un cititor împătimit al presei, dar de când a descoperit „Adevărul" şi-a făcut abonament şi în fiecare dimineaţă citeşte ziarul de la prima şi până la ultima pagină.

„Mi-a plăcut de prima dată când mi-a căzut sub ochi, pentru că găseam toate informaţiile de care aveam nevoie, de la medicină până la grădinărit", ne-a declarat Zosmer. El este abonat şi la alte publicaţii care aparţin trustului „Adevărul" şi spune că a făcut abonamentele numai după s-a convins că are de-a face cu „ziare făcute de oameni serioşi pentru oameni serioşi".

Editorialul cititorului: Legile „şmechere" şi hoţia cu premeditare

În România de azi, legile sunt făcute astfel încât să fie posibil furtul din banul public cu acte în regulă. Legile care permit distribuirea inechitabilă a banilor strânşi de la plătitorii de taxe şi impozite sunt realizate fie de nişte incapabili, fie de nişte iresponsabili care fac pe generoşii atunci când risipesc bani ce nu le aparţin.

Dacă cei care fac astfel de legi ar trebui să plătească din banii lor suplimente uriaşe pentru oamenii din consiliile de administraţie, ar fi mult mai strânşi la pungă, aşa cum face un patron chibzuit al unei firme private.

Distribuirea inechitabilă a banilor de la buget este o hoţie din banul public şi trebuie pedepsită ca atare. Autorii acestor hoţii, inclusiv legiuitorii implicaţi, trebuie să fie trimişi în faţa Justiţiei să se înveţe minte. Ei sunt plătiţi de popor ca să facă o treabă utilă în stat, nu să-l fure tocmai pe cel care îl plăteşte.

Legile făcute „din prostie" sau „la şmecherie" conţin atâtea „ascunzişuri" care îi protejează, îi încurajează pe hoţi, încât vom ajunge ca grupuri de domni cu gulere albe şi cu serviete să intre în casa unui pensionar şi să-i spună: „Tataie, scoate rapid pensia, trebue să ne-o dai în baza legii x, art. y, alin. z. Hai, grăbeşte-te, că n-avem timp de pierdut! Azi avem să «călcăm» 30 de pensionari".(Ionescu Ion)

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite