"Nota 7 cu plus pentru primii doi ani de mandat"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

aceste promisiuni aţi reuşit să le duceţi la bun sfârşit?- Pot spune că, din ceea ce am promis în campania electorală de acum doi ani, am realizat aproape tot. Am promis două centre sociale,

aceste promisiuni aţi reuşit să le duceţi la bun sfârşit?
- Pot spune că, din ceea ce am promis în campania electorală de acum doi ani, am realizat aproape tot. Am promis două centre sociale, unul de zi pentru bătrâni, şi altul pentru tinerii cu dizabilităţi. Sunt date în folosinţă. Am mai spus că voi extinde conducta de gaz şi, iată, aproape tot oraşul este racordat la gaz metan. 400 de persoane cu venituri mici au fost racordate de primărie. Sigur, suntem constrânşi de fonduri. şi aici aş vrea să menţionez că, dincolo de cele două centre sociale, tot ce am promis în campania electorală au fost proiecte cu finanţare locală. De asta au şi fost finalizate. Ceea ce am propus însă cu finanţare de la guvern nu am reuşit să facem.
- În acest caz, aţi încercat să întocmiţi proiecte pentru obţinerea de fonduri europene?
- Avem câteva proiecte de infrastructură, mai exact pietruirea drumurilor din satul Pârcovaci, de la periferia Hârlăului. Mai avem câteva proiecte pentru realizarea de poduri şi podeţe în Pârcovaci, reabilitarea şanţurilor şi extinderea canalizării în sat. În acest moment întocmim studiile de fezabilitate.
- Oraşul Hârlău se înscrie în "culoarul sărăciei", realizat de şefii Consiliului judeţean. Lipsa unei slujbe este principala cauză a sărăciei din oraş. Domnule primar, aţi încercat crearea de locuri de muncă prin atragerea de investitori în oraş?
- Rata şomajului în Hârlău este de peste 15%. Numărul locurilor de muncă s-a redus drastic în ultimii ani. La fabrica de mobilă, spre exemplu, în anul 2000 lucrau 700 de oameni. Acum sunt angajate acolo doar 120 de persoane. Am făcut mai multe demersuri în atragerea de investitori. Anul acesta, am insistat ca fosta bază de cereale să fie achiziţionată de un austriac. Intenţiona să cultive mai multe hectare de teren cu rapiţă, care să fie prelucrată apoi la o fabrică de ulei, construită tot de el. Pentru că nu avea toate formalităţile îndeplinite, nu a putut participa la licitaţie.
- Este, să înţeleg, una dintre nerealizările dumneavoastră. Ar mai fi şi altele?
- În primul rând, ar fi problema locuinţelor. Am promis tinerilor că voi construi 85 de apartamente, dar nu am reuşit să finalizez decât 24 prin ANL. Zilnic vin în audienţe tineri să îmi ceară o casă. O altă problemă pentru Hârlău o constituie realizarea unui pod peste Bahlui, pe care vreau să îl finalizez până la terminarea mandatului. Mi-am mai propus extinderea reţelelor de canalizare şi gaz metan. şi, foarte important, vreau ca în următorii doi ani să reamenajez spaţiile verzi dintre blocuri.
- Pe o scară de la 1 la 10, cum aţi aprecia activitatea dumneavoastră în fruntea Primăriei din Hârlău?
- Cred că cetăţenii ar fi cei mai în măsură să facă aceste aprecieri. Oricum, eu mi-aş acorda norta 7 cu plus.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite