Ministrul Justiţiei vrea ca deţinuţii să producă mai mulţi bani! “Este puţin 200 de euro per deţinut”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cătălin Predoiu este nemulţumit că persoanele incarcerate au adus Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor un venit de numai şase milioane de euro.

Fiecare deţinut a muncit de 200 de euro pe an. Insuficient, potrivit ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu. "Cei aproximativ 30.000 de deţinuţi aflaţi în custodia dumneavoastră de-a lungul anului 2011 au generat veniturile proprii ale ANP, în valoare de şase milioane de euro. Asta înseamnă că fiecare deţinut a adus, prin munca lui, 200 de euro într-un an. Este puţin, vă cer să faceţi tot ce puteţi, ca manageri, pentru a creşte această sumă", a declarat ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, la şedinţa de prezentare a bilanţului de activitate a ANP în anul 2011.

Ministrul Justiţiei a îndemnat şefii ANP să depună proiecte şi să acceseze fonduri europene. "Sunt bani care nu costă nimic. Vă invit aşadar să-i accesaţi, să veniţi cu proiecte şi să vă folosiţi de această resursă", a mai spus Predoiu.

În încheierea discursului său, Predoiu i-a invitat pe managerii de penitenciare aflaţi la şedinţa de bilanţ de miercuri să facă schimburi de experienţă, pentru a învăţa unii de la alţii şi a multiplica, astfel, bunele practici de la unele penitenciare, care "au reuşit să facă multe cu aceiaşi bani puţini".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite